Ismét egy Dodge Challenger és ismét a SEMA Show kínálatából. A legújabb változatot nem kisebb név jegyzi, mint a Dodge koncepciók egyik koronázatlan királya, Mr. Norm.

Az amerikai csapat pedig nem is egy, hanem rögtön kettő, összesen 1800 lóerőt produkáló Hemit vonultat majd fel közkedvelt standján. Az igen egyedi külsejű, oldalán piros csíkkal megbolondított fekete Super Challenger és a szintén nem mindennapi megjelenésű fekete-piros Super Cuda (a név egyébként a Barracuda rövidítése, a Challenger alapjaira épülő, gyárilag megerősített verziót jelöli) minden bizonnyal tovább öregbíti majd a Mr. Norm nevet. A látványterveket nézve mindkét autó igazán ott van a szeren.

Az igazi érdekességet azonban mindenképpen a motorháztetők alatt találjuk. A 6.1 literes V8-as Hemi erőforrások egyenként nem kevesebb, mint 900 izmos lóerőt produkálnak. A V8-as aggregátok fülnek oly kellemes hangzását pedig a Corsa sport kipufogó rendszere tökéletesíti tovább, mindkét fenevad alatt. Mindenesetre borítékolható, hogy még a rizsrakéták szerelmesei is elégedetten szállnának ki belőlük, egy kiadós hajtás után.

Utolsó símitásként mindkét izomautót porig ültették, emellé méretes felniken feszülő, Pirelli Scorpion Zero abroncsokra bízták a brutális teljesítmény aszfaltra jutatását.

Talán nem árulok el nagy titkot, de az idei SEMA Show-ig megismerkedhetünk még néhány Dodge koncepcióval...