Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A idei év egyik Mercedes újdonsága, a GLK igen jó témát szolgáltatott a SEMA Show-ra gyúró nevesebbnél nevesebb tuner cégeknek. Ahogyan arról már korábban is hírt adtunk, az alapból is igen robosztus és tekintélyt parancsoló szabadidőautó többek között a Brabust is lázba hozta. Most itt vannak a végleges infók.

Az igazi érdekességet elsősorban a motorpaletta bővülése jelenti. A választék egyetlen és legjobban kezelésbe vett dízel erőforrással ellátott darabja, a 320 CDI 4MATIC Brabus egy PowerXtra tuning boxnak köszönhetően immáron 48 lóerővel gazdagodott. A kis tankunk a 272 lóerőnek és az 590 Nm nyomatéknak köszönhetően 6.9 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-ás sprintet, a végsebessége pedig eléri a 230 km/h-át.

A Brabus két benzines változatokhoz is kínál egy kis szeretetcsomagot. A 272 lóerős 350-es 4MATIC változathoz egy mindösszesen 15 extra lőerőt jelentő Brabus B7-es tuning csomag választható. A teljesítmény tekintetében azonban a legérdekesebb momentum, hogy kérésre a 350-es illetve a 280-as GLK-ba akár a Brabus 332 lóerős és 420 Nm-es 4.0 literes benzines erőforrását is belepréselik.

A Brabus természetesen gondolt az alkalomhoz illő megjelenéshez. A új külsővel felruházott GLK egyáltalán nem fog szégyenben maradni a számos csodaautó között az idei SEMA Shown. Az új, futó fénnyel szerelt első lökhárító, a két darabból álló tető szárny, az egyedi hátsó lökős, 35mm-es ültetés és az akár 21”-os felni garnitúra tökéletes összhatást biztosít.

A jó megjelenéshez hozzátartozik a látványos és kényelemes utastér. Számos Brabus logo, ergonómiailag tökéletes kialakított kormány, karbon vagy fabetétek és az első ülések fejtámlájába integrált, DVD-vel felszerelt 7”-os LCD teszi kellemessé utunkat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!