Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A SEMA Show-ra készülő Toyota Venza koncepciókról már korábban is hírt adtunk, de akkor még a paraméterek mellé csupán látványtervekkel tudtunk szolgálni. Közeledve azonban a nagy eseményhez, sorra készülnek el a korábban még csak skicc állapotban látott járgányok.

A Five Axis és a Street Image változatáról ezúttal már fényképet is mutathatunk.

Nézzük először a szolidabb, de annál érdekesebb megoldásokat felvonultató Five Axis féle Venza AS V-t. Az autót elsősorban egy teljesen egyedi aerodinamikai csomag, és egy 305/45-os Yokohama Advan ST abroncsokkal szerelt 20”-os AD R6 F SPEC felni garnitúra különbözteti meg gyári testvérétől. Az igazi különlegesség azonban az ICC-nek keresztelt tároló rendszer kialakítása: az autó hátuljába épített egyedi csomagtartó szerkezetnek, és a praktikus tetőcsomagtartónak köszönhetően ésszerű harátok mellett szinte bármit szállíthatunk, ami egy utazáshoz szükséges.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mai második versenyzőnk kilétét pedig már nem nehéz kitalálni, főleg annak, aki olvasta a korábbi beszámolónkat. A Street Image sokkal vadabb és sportosabb, Venza Sportlux névre keresztelt elképzeléséről van szó. Az elnevezésből a „Sport” részt egy 6 darabos aerodinamikai csomag, egyedi hűtőrács, tető beömlő és egy 20”-os alufelni garnitúra garantálja. A „Lux” részért felelős változtatásokat pedig a belső térben találhatjuk: fekete-burgundi vörös bőrbelső, és számos ízléses apróság teszi kényelmessé utazásunkat. A bizonyos „i”-re pontot pedig egy 7”-os TFT-vel kiegészített, 2500 watt teljesítményű AVN6620-as hifi rendszer teszi fel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!