A tekintélyes rallye történelemmel rendelkező Subaru sem akart kimaradni az idei SEMA show felhozatalából: egy igazi ínyencséggel készültek a világ egyik legnívósabb autókiállítására. A cég standjánál egy elég rendhagyó külsővel rendelkező, a WRX STI erőforrássával felvértezett Foresterrel találkozhatunk.

A teljesítményről talán nem is kellene túl sokat beszélni, hiszem már sok mindent elárulnak a fent említett három betűs jelzések. Nem tévedés, a Forester mozgatásáról az Impreza WRX STI-ból már jól ismert, 2,5 literes turbófeltöltős, gyárilag 305 lóerős és 400 Nm-es boxermotor gondoskodik. Erre tettek rá még egy „icipici” lapáttal 10 extra lóerőt és nyomatékot. A hajtáslánc többi része szintén a WRX STI-ből került át, a hatfokozatú kézi váltó, az állítható központi differenciálmű (DCCD), valamint az elmaradhatatlan állandó összkerékhajtás is segíti a Forestert a lendületes közlekedésben.

A menetteljesítmény is igen példamutató, hiszen az autó mindösszesen 5 másodperc kitartó gázpedáltaposás után képes álló helyzetből elérni 100 km/h-ás sebességet. Egy ekkora méretű és ilyen teljesítményű autóról lévén szó, biztosan igen jól szolgálatot tesz majd az új Brembo fékrendszer és az állítható magasságú sport futómű is.

A teljesítmény mellett a sem maradt változatlanul. A fokozatos, elől fekete, de a hátsó fertály felé barnává világosodó „atmoszférikus” fényezés mellett, új küszöbök, első és hátsó lökhárító toldatok, tetőszárny valamint 18”-os STI alufelni garnitúra biztosítnak hangulatos összhatást az autónak. A Forester belseje sem maradt ki a szórásból. Alcantara bőrborítású sportülések, bőr sport kormány és a műszerfal egyedi kialakítása hivatott a vezetési élményeket javítani.