Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei év példamutatást jelképező utcai koncepciója úgy néz ki nem volt elég hatásos, így a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium és a germán tunerek szövetségét jelképező VDAT ismét az elrettentés eszközéhez nyúl – demóautó szintjén legalábbis. A Techart Carrera S, a Brabus Smart, valamint a Rocket koncepcióhoz hasonlóan 2009-ben újra rendőrautó járja körbe Európát, a biztonságos tuning jegyében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kampányra pedig szükség is van, hiszen a statisztikák szerint csak a német tunerek 4.4 milliárd Eurót (kiszámolni sem mertem forintban) költenek tuningra, tehát gazdasági válság ide vagy oda, az autók módosítása igencsak menő üzletágnak számít. A szigorú szabályozások ellenére, a különböző illegális termékek piaca viszont még mindig ugyanúgy virágzik, mint eddig, odaát is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A VDAT alanyként az idei év egyik legfelkapottabb fauvéjét, az új Sciroccot választotta, melyet a szigorúan TüV-engedélyes átalakítások mellett tetőtől talpig közeg-uniformisba öltöztettek. Az autóról, a megjelentetett képeken kívül túl sok minden még nem derült ki, annyi biztos, hogy egy tuningolt, 1.4 literes TSI aggregát lapul a motorháztető alatt, mely 210 lóerős és 290 Nm nyomatékos görbét rajzol a dyno-pad monitorára. Mindez 6-sebességes, manuális váltón keresztül kerül az aszfaltra, 7.3 másodperces állórajtos 100-as sprint, valamint 239 km/h-ás végsebesség kíséretében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Optikailag szolid, de ízléses bodykit, ültetett futómű, valamint 20 hüvelykes felni garnitúra került a Sciroccora, utóbbi a főszponzor Hankook Ventus S1 EVO abroncsaival szerelve, 245/30ZR20 méretben.

A 2009-es Tune it! Safe demóautó a hagyományokhoz hűen az idei Essen Motor Show keretei között mutatkozik be, jövőre pedig igen sok nemzetközi rendezvényen lesz megtekinthető.