Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Két neves német tuningcég is az Atlanti-óceán keresztülhajózása mellett döntött, esseni standjuk megtöltése érdekében. A futóműveiről híres Eibach, valamint a Geigercars – közösen a H&R-el – egy-egy Dodge Challenger-t újítottak be a nagy alkalomra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Eibach veruója értelemszerűen a felfüggesztésre lett kihegyezve: a cég minden paraméter szerint állítható szettje narancsszínűre fényezett, 22”-es OZ Botticelli III tárcsákhoz húzza közelebb a kasznit, melyeken a Toyo Tires 265/30-as abroncsai feszülnek.

Motorilag számottevő változás nem történt, bár az SRT-8 gyári 425 lóerőt és 569 Nm-t teljesítő 6.1 literes blokk önmagában sem ad okot panaszra. Az utastérben Alpine multimédia installáció figyel, két monitorral és jó néhány hangszóróval megtoldva.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy fokkal izgalmasabb a már eleve amerikai izomautók tuningjára szakosodott GeigerCars koncepciója. A cég szintén a legerősebb motorral szerelt SRT-8 verziót vette kezelésbe, az utólagos kompresszorkúra eredményeképpen pedig nem kevesebb, mint 569 lóerőt csikartak ki a blokkból, mely 6.300-as fordulaton éri el maximumát. A nyomaték 680 Nm-re nőtt, mely masszív, 22”-es hátsó abroncsokon keresztül jut az aszfaltra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gázáramlásról komplett rozsdamentes kipufogórendszer gondoskodik, míg a lassítást hat- és négydugattyús fékek segítik elő, akár 380 mm-es tárcsákkal szerelve. Végül, de nem utolsósorban, itt jön képbe a standon láthatóan nagy hangsúlyt kapott H&R, aki állítható futóművet fejlesztett a típushoz.