Az idei év sem maradhatott nemzetközi elismerések nélkül. Ugyan a 2008-as termékskála még éppen hogy csak bemutatásra került hazánkban, máris két nemzetközi elismerést zsebelt be a gyártó cég. A két elismeréssel, nem csak egy-egy terméket, de a FUSION egész termékskáláját és összes újítását, valamint a termékek minőségét is jutalmazták. Mondta Patrick Verry, a FUSION Electronics vezetője.

Az elismeréseket az ICE AWARDS 2008-as díjkiosztóján kapta a cég több kategóriában. A leginnovatívabb termék kategóriában arany minősítést kapott a világ első belső iPod dokkolós fejegysége, mely a CA-IP500 névre hallgat, és eddig más gyártó nem rukkolt elő ilyen termékkel. A díjat egy nemzetközi zsűri ítélte oda a vevők és a kereskedők átfogó véleményezése alapján.

A másik arany díjat a Powerplant széria 30 cm-es mélynyomója kapta, az 50000 Ft alatti mélynyomó kategóriában. Mellyel értékelték azokat a technológiai újításokat, melyeket, eddig nem láttak autó-hifi területen. A zsűri véleménye szerint a Powerplant széria mélynyomói elmossák az autó-hifi és a High-End hifi közötti éles határvonalat.

A világ első és egyetlen iPod dokkolós hajós fejegysége,

mely a FUSION igazi világraszóló fejlesztése. A kifejezetten hajókba gyártott termék tökéletesen megfelel a hajó ipar meglehetősen extrém igényeinek. Ennek jeleként kapta meg az MS-IP500 kóddal ellátott belső iPod dokkolós hajós fejegység a DAME Awards 2008 zsűriének elismerését. Az Amszterdamban évenként megrendezésre kerülő díjkiosztón részt vesz a teljes hajóipar, így különösen jelentős ez az elismerés a cég számára. Az értékeléskor külön kiemelték azokat a technikai újdonságokat, melyek egyedül csak ezt a terméket jellemzik. Ilyen például a teljes víz- és páraállóság, melynek segítségével az iPod-unkat is meg tudjuk védeni a tenger behatásaitól (erre eddig nem volt példa a hajó hifit gyártó cégeknél). A fejegység az MS-CD500-hoz (iPod vezérlős hajós fejegység) hasonlóan képes az iPod teljes vezérlésére. A másik dolog, amiben egyedülinek mondható a FUSION új generációs hajós fejegység szériája az nem más, mint a négyzónás felosztás. Ennek köszönhetően hajónk hifi rendszerét négy, külön szabályozható részre oszthatjuk. Hazánkban csak megrendelésre kapható az iPod dokkolós fej, de társa az MS-CD500 jelenleg is van raktáron.