Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A több, mint két évtizedes múlttal rendelkező TurboArt neve elsősorban motortuning témakörében cseng ismerősen, Németország-szerte. A csapat idén végre elkészült saját projektautójával, melynek alapjául egy korábbi Audi S4-est választottak. Az eredmény végül 700 lóerő felett állt meg, melyet a papenburgi tesztpályán próbára is tettek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A koncepció lelkét az RS4 szedánból adaptált alkatrészek, valamint természetesen az elektronika hozzájuk hangolása képezi. Arról sajnos nincs pontos infó, hogy egészen pontosan mit is cseréltek ki az autóban: a teljes blokkot, csak a turbókat, vagy mást is, mindenesetre a hivatalos közlés szerint az autót RS4-esként építették újjá. Az impozáns teljesítmény-adatok mellett némi fogyókúrának is alávetették az Audit, mely lekönnyítve 1.513 Kg-os tömeggel, valamint komplett bukóketreccel lépett ki az utcai autók világából.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Futómű tekintetében a Bilstein B16, erősen megültetett sport rendszerére esett a választás, míg a felnik az optikailag is mutatós BBS CH BE garnitúrájából valók, Dunlop SportMaxx GT abroncsokkal szerelve. Odabent továbbá egy pár Recaro sportülés gondoskodik a megfelelő oldaltartásról.

A sebességrekordok beállításáról elhíresült papenburgi tesztpálya 4 km hosszú egyenes szakaszában a DMAX 26.94 másodperces 0-300 km/h-ás gyorsulást produkált, a tesztnapról pedig egy videó is található a TurboArt weboldalán.