Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A meglehetősen furcsa nevű japán INGS+1, a Mitsubishi EVO X-hez gyártott csomagot követően elkészítette a nagy rivális, a legújabb generációs Subaru Impreza WRX STI-re szabott aerodinamikai szettjét is. A képeket elnézve nem kérdéses, a cégnél melyik típust preferálják jobban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Míg az EVO gyakorlatilag első lökősön, és egy szárnyon túl nem igazán kapott mást, az Imprezát komplett bodykit teszi még sportosabbá. Az első és hátsó lökhárítókból, küszöbökből, valamint hátsó légterelőből álló csomag hasonló, versenyautós stílusban öltözteti fel az ötajtóst, további kiegészítésként pedig ködlámpa tartó vagy takarás, hűtőrács és légterelő lapok kerültek felszerelésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egyes elemek üvegszálas műanyag és karbon alapanyagból gyártva is elérhetők, a demóautót pedig szokás szerint számos partnercég alkatrészeivel tették Tokiói Autószalon-kompatibilissé. Felnik terén az INGS TS06 garnitúrájára esett a választás, Bridgestone Potenza RE-11 abroncsokkal szerelve. Az állítható futómű, valamint az elől hat, hátul négydugattyús nyergekkel operáló fékrendszer az Endless terméke, a sport kipufogórendszert az 5ZIGEN szállította. A kuplungot az Exedy többtárcsás rendszerére cserélték, a váltó, diffi és a motor kenőanyagaként pedig a ismét a RESPO olaját választották. Végezetül az utasteret a Bride ZETA III ülései teszik sportosabbá Takata övekkel egyetemben.

A lista nem rövid, azonban – habár az INGS+1 láthatólag sokkal több figyelmet szentelt az Imprezának – még így is az EVO az úr.