Ha motorerő, akkor Hennessey Performance: ezt az állítást számos esetben igazolta már a texasi bázisú cég, mely az USA egyik legkomolyabb műhelyét tudhatja maga mögött. Az elsősorban amerikai vasakra specializálódott fejlesztések sora – a legutóbbi, kitérőnek számító GT-R után – ismét egy 700 lóerő feletti géppel folytatódik: a HPE700 nem más, mint az új Camaro SS és a Corvette ZR1 hibridje!

A limitált kiadású verzió alapját a Camaro kasznija képezi, melynek motorterébe a Corvette ZR1 kompresszoros, LS9-es erőforrását préselték. A feltöltött V8-as nem gyenge teljesítménynövelő kúrán is átesett, ennek eredményeként pedig 705 lóerővel, és bődületes, 972 Nm-es nyomatékkal feketíti be a hátsó Michelin PS2-esek jövőképét. A megállásról a Corvette 15 hüvelykes karbontárcsás fékei gondoskodnak, melyek ultrakönnyű HRE felnik mögött bújnak meg – mindemellett természetesen az ültetett futómű sem a gyári alkatrészeket képviseli.

A HPE700 nem csupán erős, de rendkívül mutatós is: a dizájn egy neves brit designer, Steve Everitt nevéhez fűződik. Az optikai-aerodinamikai szett karbon első-és hátsó légterelő toldatokból, küszöbökből, valamint újraszabott első lökhárítóból és hűtőrácsból áll, mely mögött – vérbeli muscle-car hangulatban – rejtve találhatjuk meg fényszórókat. További érdekesség az átszabott motorháztető, a ZR1-ről adaptált ablakkal, melyen keresztül jó belátás nyílik a nem mindennapi motortérre. Festés terén, a mindössze jelzés értékűnek szánt kék árnyalat a színezett motorháztető-üveggel, valamint a fékenyergekkel együttműködve hatalmasat dob az autó megjelenésén.


Időközben pedig napvilágot látott az első Dyno tesztről készült videó is!

A HPE700 Camaro alapára 109.500 dollár (21.5 millió HUF), ezért azonban egy nap vezetési kurzust is kapunk, a lóerők megszokása végett. Mint korábban is említettük, a Hennessey telephelyén saját drag pályát, valamint tesztpáyát is fenntart, minden eshetőségre készen.