Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Karbon. A versenysportok és a hobbi autóépítés évtizedek óta közkedvelt alapanyaga: a könnyű tömege ellenére rendkívül erős szerkezetű matéria nem utolsó sorban jól is néz ki, a súlycsökkentés mellett egyedi, sportos megjelenést is varázsolhat az autónknak, egy-egy elemen alkalmazva. Hong Kongban azonban más szelek fújnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Jimmy Wong, 2002-es évjáratú Elisével egy hangyányit tovább ment: az ázsiai Lotus specialista, a TW Auto Limited segítségével a teljes karosszériát karbonból építette át – bármiféle kompromisszumot mellőzve. Gyakorlatilag az összes külső kasznielem mellett az autó belsejét sem kímélte. Karbonból készültek az ajtópanelek, a műszerfal borítása, a középkonzol, szinte az a meglepő, hogy az üléseket és a kormányt nem cserélte ilyen alapon gyártott alkatrészekre – pedig ezek sem számítanak már újdonságnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az eleve extrém könnyű Elise 756 Kg-os össztömegén a kúrának hála további 30-40 kg-ot könnyítettek, továbbá a KW futóműve, JP Racing felnik, és a Lotus Racing kipufogórendszere került felszerelésre, szívó oldalon sport légszűrővel, valamint nagyobb szívócsővel megtámogatva. Az extra lóerőket kár is számolgatni, hiszen ennyire könnyű kaszninál már az is kérdéses, pl. a kipufogó által nyert többlet fedezi-e azt, amit a súlyával vesztünk a túloldalon. Kényes dolgok ezek, de a Lotus Racing rendszerei az optimális középút mentén kezelik a problémát.

Tanulságként mindenesetre elkönyvelhetjük, hogy él egy Yasec Hong Kongban is :)