A Porsche specialista Switzer Performance Innovation, röviden SPI ismét egy kiemelkedő paraméterekkel rendelkező fenevaddal örvendezetett meg minket. Legújabb munkájuk a nem is olyan régen általunk is bemutatott 1000 lőerős légkalapács szelídebb változata.

Az 997 L4 700/750 750 lóerős teljesítményét egy új vezérlőelektronikával, VTG V3-as, nagyobb hatásfokú intercoolerekkel ellátott turbókkal, valamint egy új kipufogórendszerrel érték el. A tökéletes tapadást a tesztelések során Michelin PS2 sport abroncsokkal biztosították.

A videó igazából magáért beszél. Bár a kistestvér 400m-es távon elért 11,25-ös idejével jelentősen elmarad a légkalapács brutális 9,8 másodperces eredményétől, azonban így is kevés autó lesz képes megszorongatni. Az SPI mérnökei a tesztelések végére elérhetőnek látják a 10,5 másodperces időeredményt is, ami azért már csak egy 10 másodperces autót jelent. További mérvadó adatként érdemes megemlíteni a 2.5 másodpereces 0-100 km/h-ás gyorsulást is.

Az SPI alapítója szerint az új, 750 lóerős Triptronic váltóval szerelt koncepció már sokkal inkább a közutakra való, mint a versenypályákra. Az autó könnyebben kezelhető a forgalomban, mint a nagytestvér, valamint nem elhanyagolhatóan kedvezőbb árfekvésű is.

Az SPI légkalapács tuning csomagjának 50.000 dolláros árát pedig - szinte már batátinak mondható - 18.450 dolcsira faragták le.



1/4 mérföldes teszt