Az Opel specialista Irmscher is belehúzott a munkába, és egy Opel Astra GTC Turbo koncepcióval készülnek az idei Genfi Autószalonra. A német alakulat már korábban bemutatott három különböző aggregáttal, és metángáz alapú üzemanyaggal is működő LPG rendszerrel ellátott változatot. A 90 lóerős 1.4 literes és a 105 lóerős 1.6-os, valamint a 140 lóerős 1.8 verziók után most a 180 pacis 1.6-os turbós került terítékre.

A környezetbarát meghajtás mellett természetesen még további változásokat is felfedezhetünk az autón. Az Irmcher egy három lépcsős optikai tuning csomagot készített az autóhoz: első körben új hűtőrács és első lökhárító, valamint egy tető szárny fokozza a sportos megjelenést. Következő lépésben küszöbök, 18”-os saját tervezésű alumínium felnik következnek. Végezetül pedig az utasteret alakították sportosabbá, alumínium betétekkel, króm sport kormánnyal és exkluzív bőrborítással.

Az LPG rendszer beépítését a német csapat egészen pontosan 2,695 eurós áron vállalja, ami a jelenlegi állás szerint 816.000 forintot kóstál.