Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban Mercedes átalakításairól népszerű luxus tuner, a FAB Design nevét már néhány ízben érintettük autó bemutatóink között. A svájci cég legfrissebb munkájaként a márka zászlóshajóját, az SLR McLarent vette kezelésbe, egy 15 példányszámú, limitált pakk erejéig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljes körű csomag „Desire” fedőnévre hallgat (jelentése magyarul: kívánság, vágyakozás), annak ellenére, hogy elég nehéz elképzelni, hogy pont ezzel az optikai szettel kívánná hazavágni 100 milliós autóját bármely SLR tulajdonos. Persze valószínűleg erre a szintre is fel kell nőni, hiszen a hírek szerint már az összes példány eladásra is került – kb. akkor ennyit a válságról...

Az elgondolás maga egyébként nem lenne rossz, azonban a designerek most egy csöppet talán túllőttek a célon. A hatalmas, tikrácsos, furcsa háromszög elemmel tarkított első beömlő, a kissé erőltetettnek ható, batmobilos-transformerszes szélesítések és a meglehetősen furcsa formavilágban szenvedő – szintén rácsozott – hátsó fertály alkotta összképet egy vitathatatlanul egyedi, de nagyon elbaltázott vasalódeszka teszi végleg emészthetetlenné: a végeredmény már egyszerűen túl sok, legalábbis a jó ízlés határait tekintve. Az egyetlen optikailag értékelhető dolog a FAB Design mutatós, 20” felni garnitúrája, elől 265/30ZR20, hátul 325/25R20-as Michelin abroncsokba csomagolva.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Technikai oldalról sport futómű, sport kipufogórendszer, valamint komolyabb motortuning található a csomagban, ez utóbbi 750 LE / 1.080 Nm-es adatokkal vértezi fel a gyárilag 626 lovas sportkocsit. A végsebesség valahol 310 km/h környékén keresendő, mindezt krokodilmintás piros bőrülésekbe préselődve élvezheti a 15 szerencsés kiválasztott.

Számos SLR átalakítást láthattunk már az eddigiekben, de talán ez az autó az, aminél leginkább érvényesül, hogy a tökéletesen eltalált gyári formát kár is tovább piszkálni – bár azt hiszem, ez a dilemma nem sokunkat fogja érinteni kicsiny országunkban. Addig is, ha választani kellene, még mindig a Mansory a kedvenc.