Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Jópár bőrt lehúztak már a tuning világában a Scirocco coupe-ról, de úgy tűnik továbbra sincs megállás. Hétről hétre jön egy újabb változat, ami még vadabb, még szebb az előzőeknél.

Ez esetben a német APP Europe nevű tuning szaküzlet kovácsolt össze egy látványos felszerelést az autónak, méghozzá több neves gyártó alkatrészeit felhasználva.

A 2 literes, feltöltött motoros változatot vették alapul, amiben a gyártó elég sok tartalékot hagyott a további izmosításhoz. A Wimmer Rensporttechnik 2500 euro értékű vezérlő elektronikája került alkalmazásra, mely 200-ról 261 lóerőre, 280-ról 380 newtonméteresre növelte a teljesítményt, az autó végsebessége pedig a beavatkozás után a 263 km/órát is eléri, természetesen kizárólag tesztpályákon.

Sportautó nincs sportkipufogó nélkül, ezt az MR Car Designtől kölcsönözték potom 1600 euroért és beszereltek egy részlegesen önzáró differenciálművet, mely szintén ennek a cégnek a terméke, 3000 eurót kell fizetni érte. Mindehhez a váltó programját is igazítani kell, melyet 890 euróból meg lehet úszni.

Persze valahogy meg is kell állni, ezt az APP saját portáján belül oldotta meg, 3220 eurós szettje került a felnik mögé. Nem olcsó, de nem is akármilyen, 4 dugattyús nyergek harapnak a 355x32 mm-es tárcsákba, ha szükséges. A megfelelő úttartást még ezen kívül a KW felfüggesztései biztosítják na persze nem ingyen, 1529 eurót kell fizetni értük.

A gyönyürűre sikerült külső két neves gyártó esztétikai érzékét dícséri, az első (€599) és hátsó spoiler (€329), valamint a küszöb (€328) Riegeréktől származik, míg a többi optikai kiegészítés, mint a fekete tető, piros dekorcsíkozás a CFC munkája. Ez utóbbinak árait nem kötötték a nyilvánosság orrára.

Az autón lévő 19 colos kétszínű, 3 részes felnik elképesztő, 5200 eurós ára teszi fel a koronát a teljes átalakításra, mely habár igazán szépre és erősre sikerült, összesen közel 17.000 euróba, azaz csaknem 5 millió forintba kerül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!