Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kevés szebb coupe létezik, mint az új Audi a5 coupe. A német AVUS Performance ezt felismerve nem is sokat változtatott a külsőn, csupán egy matt fekete fóliázással és fényezéssel bolondította meg a sportautót. Fantázianevén nem sokat okoskodtak, hiszen egyszerűen «Matte Black», azaz matt fekete lett, de valószínűleg azért nem cifrázták, nehogy úgy járjanak, mint egy korábbi munkájuk alkalmával, ahahol egy 700 lovassá bivalyított RS6 Avantot «White Power»-nek kereszteltek el, nem kevés támadási felületet biztosítva jogvédő és egyéb egyesületeknek és az érzékenyebb lelkűeknek.

Na de visszatérve, igazodva a fekete külsőhöz hasonló színű, 21 colos Jofiel black Limited Edition felniket pakoltak a kocsi alá, a hatás kedvéért hátra szélesebb kivitelben, emellett hátul az S5-ös ledes lámpáit igazították a régi helyére.

A motor sem úszta meg az átalakítást, a méltán kedvelt 3 literes V6-is TDI egy kis vezérlésmódosítással 275 lóerőt és 600 NM nyomatékot présel ki magából, aminek kordában tartását a KW felfüggesztéseivel segítették elő.