Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Audi A3 egy igazi sikertípus, amely a „prémium“ fogalmat a kompakt osztályban újradefiniálta. Az ABT Sportsline extra adag dinamikát kínál az optikában és a teljesítményben. A híres járműátalakító természetesen az ingolstadt-i sláger facelift-verziójának is gondját viseli – és a megváltoztatott motorháztetőnek, lökhárítónak, sárvédőnek és LED-fénynek köszönhetően még modernebb.

Szinte dühösen néz ki, ahogy az ABT karosszéria extra erőt és sportosságot jelez: az első köténylemez szettet, küszöbspoilert, első sárvédő légbeömlőt, valamint hátsó köténylemezt az ABT AS3-ra szabták. A tipikus ABT 4-csöves kipufogóberendezés is tökéletesen illik a sportos designba. Az optikai csomag extravagáns bővítéseként az allgäu-iak az ABT sportfelnik felszerelését ajánlják, az AR és BR modellek 18 és 19 coll-os méretekben állnak rendelkezésre.

Természetesen az AS3 nemcsak gyorsnak néz ki, hanem az is. Az ABT POWER meghajtja a motorokat: Így az 1.4 TSI a széria 125 PS (92 KW) helyett könnyed 160 PS (118 kW)-sel megy az utcára. Az 1.8 TSI-nél a 160 PS (118 KW)-ből a hétköznapokra alkalmas 210 PS (154 kW) lesz. És a legnagyobb benzines, a 2.0 TSI az ABT-nál 240 PS (177 kW)-t teljesít, ennek az alapja 200 PS (147 kW). A nagyobb lóerő ellenére a fogyasztás nem növekszik, és a motor megbízhatósága is marad. A kétliteres turbódieselhez is kínál az ABT teljesítménynövelést: A kiinduló teljesítménytől függően 170 PS (125 KW) vagy 190 PS (140 kW) érhető el – és mindkettőnél jelentős a forgatónyomaték.

Ahhoz, hogy a kidolgozott "ABT-lovak" optimálisan az utcára kerüljenek, az ABT futóműrugók bevetése ajánlatos. A gépjármű súlypontjának 35 mm-rel való leültetése javítja az AS3 mozgékonyságát, ami különösen a kanyarokban vehető észre. Az ABT fékrendszer a 345 mm-es tárcsaátmérővel gondoskodik a legjobb reakcióidőről. Minden alkotóelem az AS3-ra van hangolva, és így a kompakt ABT kívülről-belülről egy igazi sportautó.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!