Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Három évvel ezelőtt, 2001 februárjában a BMW egy ízig-vérig fenevaddal állt elő a versenysportban. Akik figyelik az American Le Mans verseny sorozatot, azok biztosan tudják mire képes egy M3 GTR verseny autó. Akik nem, azoknak csak ajánlani tudom, hogy nézzenek meg egy ilyen versenyt. Ezek a V8-as 4000 ccm-es 450 lóerős gépek sorozatos győzelmükkel igen nagy elismerést szereztek a BMW ezen típusa számára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ezt a nagy sikert kihasználva 2002-ben megalkották a GTR utcai változatát. A GTR karosszériájának az E46-os széria szolgált alapul. Így a tervezőknek nehéz dolguk volt, hiszen egy tökéletes alapból még tökéletesebb formát kellett varázsolni. Szerencsére ezt messzemenően sikerült kivitelezniük: a kaszni számos eleme kisebb-nagyobb változásokon ment keresztül. Mind a tetőt mind az első-hátsó lökhárítót és a motorháztetőt is karbonból készítették, és még sportosabbá átalakították. Ezen felül a motorháztetőre a motor megfelelő hűtése érdekében két további légbeömlő került. A plusz spoilerek természetesen nem csak a látvány kedvéért kerültek az autóra, hanem hogy a megfelelő leszorító erőt is ezek biztosítsák.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az utcai GTR-ben az erőforrás maradt az extra könnyű V8-as 4000-es gyári nyomaték, de sajnos a tervezők kénytelenek voltak a teljesítményt 350 lóerőre vissza fogni a különböző szabályok, mint például az előirt emissziós és a decibel szint betartása miatt. Ez a 350 lóerős V8-as motor 258 KW teljesítményt ad le 7250-es fordulaton, legnagyobb nyomatékát - 365 NM-t - pedig 5000-es fordulatszámon éri el. Ez a teljesítmény nem kevés, hiszen a karosszéria egy M3-nál több mint 100kg-mal való lekönnyítésével és a felesleges kényelmi dolgok kidobálásával igencsak könnyedén repíti ezt a 2 személyes utcai versenyautót.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Sajnos a végsebesség az elektronika szabályzásának „köszönhetően” csak 250 km/h, ami megfelel egy sima M3-as BMW adatának. A 100 km/h-ás sprintet viszont 4.6 másodperc alatt teljesíti, így több mint fél másodperccel jobb az M3-nál. Az utcai változat sok dolgot örökölt a versenygépből, mind a hatsebességes váltó, mind a kéttárcsás verseny kuplung és az M-es állítható differenciálmű is megmaradt az utcai „kis” testvérben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ami jó, azon nem érdemes változtatni alapon a porig ültetett futóművet is változatlanul hagyták, hiszen ez elengedhetetlen az abszolút sportos feeling-hez és a tökéletes úttartáshoz. A jó úttartáshoz és kezelhetőséghez a nem mindennapi látvány mellett még a 19 inches könnyűfém felnik is dukálnak, a rajtuk feszülő elől 225/40-es, míg hátul 255/35-gumikkal. A látvány és a teljesítmény önmagáért beszél. Egyszóval aki szereti a BMW-ket, és nem elégszik meg egy alap M3-sal, és természetesen van felesleges 250000 eurója annak adott a lehetőség :)