Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban prémium kategóriában tevékenykedő német Mansory kőkeményen készül az idei Frankfurti Autószalonra. Az egykoron még Switzer Performance néven futó, kifejezetten Porsche tuningra szakosodott svájci részlegük, a már eddig is nagy tetszést aratott Chopster Cayenne demóautót szabta át teljesen a nemzetközi mustrára.

A teljes egészében karbonból készült bodykit igen sokat változott a tavaszi premier óta. A gyári alkatrészeket ütősen átalakított első és hátsó lökhárítók váltották fel, az oldalsó elemeknek köszönhetően pedig 80 mm-es szélesítést sikerült abszolválni. Elől hatalmas beömlők, és összesen négy ledes nappali fény kapott helyet, a sportos elegancia jegyében.

A Cayenne brutál megjelenését a motortér is alátámasztja, a módosított V8-as erőforrás ugyanis 710 lóerőt és 900 Nm nyomatékot tesz le az aszfaltra, a maximális sebessége pedig 302 km/h. A nem gyenge adatokat elsősorban nagyobb turbóval érték el, mind emellett átprogramozott vezérlés, átalakított hűtés, valamint sport leömlők és kipufogórendszer kerültek beépítésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Természetesen a futómű sem maradt érintetlenül: a Mansory elektronikus ültető moduljának köszönhetően akár 45 mm csökkenthető a hasmagasságon, felnik terén pedig masszív, 11x23 hüvelykes, egyrészes garnitúra került felszerelésre, 315/25/23-as Dunlop Sport Maxx abroncsokkal.

Az utastér gyönyörű új bőrözést, és karbon betéteket kapott, az igazi csemegét azonban a műszerfalból kinövő új középkonzol jelenti, melybe DVD lejátszót, valamint internet kapcsolattal felvértezett laptopot építettek. Karbon sportülések, átdizájnolt, légzsákos sportkormány, nem utolsósorban pedig alumínium pedálok gondoskodnak a kellően sportos hangulatról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!