Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Abarth 695 „Tributo Ferrari” a jövő héten esedékes Frankfurti Autószalon keretei között debütál a nagyközönség számára. A két legendás olasz autóipari cég együttműködését jelképező Fiat 500-as az Abarth sportosságát ötvözi a Ferrari luxusával, egy praktikus városi kisautó képében.

Egy 1.4 literes turbómotor tuningjával az autó tudását gyakorlatilag duplájára növelték, az aprócska kasznit így már nem kevesebb, mint 180 lóerő, és 273 Nm nyomaték mozgatja. A teljesítményt csupán a típuson igencsak nagynak számító, 17 hüvelykes garnitúra fogja vissza valamennyire, melyet a Ferrari felnik mintájára készítettek. Azonban nem csak ez az egyetlen utalás a legnevesebb olasz márkára: az autót a jól ismert Scuderia Red, vörös fényezéssel látták el, szürke versenycsíkokkal.

A sportosság jegyében ültetett futómű, valamint a Brembo fékrendszere került felszerelésre, nem utolsó sorban pedig egy egészen egyedi spoiler szettet készítettek a típushoz, mely rendkívüli módon hasonlít a korábbi, Fiat 500-ashoz készített Abarth szettre. Az utastér sem maradt érintetlen: a kárpitozást karbon betétek tarkítják, a szintén szénszálas anyagból készült üléseket és kormányt pedig fekete bőrrel borították.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!