Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A számos vetélytárs csomagját követően a Brabus is bemutatta az új E-osztályoshoz készített elképzeléseit. A V12-es „Black Baron” nagy debütálást pedig természetesen a jövő héten esedékes Frankfurti Autószalonra tették.

A koromfekete demóautó kompletten új lökhárítót kapott, mely nagyobb beömlőivel, valamint a – szintén új – sárvédő-elemeken helyet kapott oldalsó kiömlőkkel a motor még hatékonyabb hűtéséért felelősek. Sportos küszöbök, jelképes hátsó szárny, a hátsó kerekek felett pedig egy igencsak érdekes, páncélzatot idéző takarólemez kapott helyet. Az első látásra nagyon elrugaszkodott elem, élőben bizonyára már nagyobbat mutat, mint a az előzetes képeken – legalábbis őszintén reméljük, hogy így lesz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A motort igencsak felhúzták, a 6.3 literes ikerturbós aggregátból 800 lóerőt, és 1420 Nm (!) maximális nyomatékot hoztak ki, mellyel az állórajtos 100-as sprintet mindössze 3.2 másodperc alatt teljesíti. Döbbenetes a 0-200-as eredmény is: 9.9 másodperc, a száguldás pedig meg sem állna 370 km/h környékéig, ha 350-nél nem szabályozna az elektronika. Futómű terén teljesen állítható sport felfüggesztés, új stabilizátorok, valamint 19 hüvelykes fekete alufelnik kerültek felszerelésre.

A Black Baron mindössze 10 példányban készül majd, az ára pedig valahol 600.000 Euró (163 millió HUF) környékén kezdődik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!