Már csak pár nap és megint érezhetem, megint átélhetem! Tököl, szeptember 27. vasárnap:
a benzingőz és a borzongás áthatolja testem, dübörgő V8 szól mellettem. Beülhetek? - kérdezem, majd sóvárogva nézek a pilótára, vajon mit felel. Egy biccentés után becsatolnak a jobb1-be, teljesen rám szorítják az öveket, szinte alig kapok levegőt és a szívem egyre hevesebben ver. Alapjáraton szépen kigurulunk a rajthoz, majd egyes padlógáz… Üvölt a 8 henger, a fejem hátracsuklik, még szerencse, hogy van rajtam bukósisak. Totálisan beleszorulok a versenyülésbe, a pilóta már a 4. fokozatot váltja és még mindig gyorsít. Ránézek a kilométerórára, lassan elérjük a bűvös határt, amit csak autópályákon szabad. Felém nyúl mintha nyugtatni akarna, de nem, rá kell ébredjek, hogy a kéziféket markolja. Ez most komoly? –ordítva kérdezem, közben már látom, ahogy lepereg előttem az életem. Bátorság! - mondom magamba és közben ökölbe szorítom a kezem, de egy pillanat után a kanyar közepén már szélesen vigyorgok. Ilyen nincs! Az előbb azt hittem meghalunk, de ez valami fantasztikus, talán jobb mint egy orgazmus!


Szeptember 27-én mindezt bárki átélheti, az Országos Bajnokság záró futamán a Magyar Drift Szövetség rendezésében. A pálya nyomvonalának kialakítása során természetesen most is a lehető legnagyobb sebesség elérése a cél, mivel egyedül a tököli reptéren van mód keresztbe csapatin akár autópálya tempóban. Szeretik is a versenyzők, hiszen a bepókhálósodott sebességfokozatokat is végre használniuk kell. A Pro liga bajnoka ugyan adott Kerényi Ádám személyében, azonban a 2. és 3. hely sorsa egy nyitott könyv, csak úgy mint a másodosztály végső sorrendje. A tököli versenyen, így mindenki ott lesz aki számít, kivéve egy-két igazolt hiányzót, akik a görögországi drift EB-n érdekeltek.

Nem ígérhetünk mást, mint egy pörgős unalom mentes versenyt, durva egyéni és tsuiso páros csatákkal, mellyel hatalmas adrenalin löketet szolgáltatunk a tisztelt nagyérdeműnek az idei év utolsó drift versenyén. A drift taxi során bárki átélheti élete egyik meghatározó élményét, persze csak ha elég bátor. A gyerkőcök játszhatnak az EA Games vadonat új Shift szimulátorán, amíg apu, anyu a nagyokat nézi. A verseny hangulatáért természetesen most is Kőváry Barna és Egyed Isti lesz a felelős, akik egészen biztos ismét eléneklik kedvenc slágerüket.

Ne feledd! A drifterek végső durranása szeptember 27-én a Tököli reptéren!

A verseny médiatámogatói a Habostorta csoport, Carstyling.hu, Carsandgirls.hu, DuEn és a Totalcar. Hangadónk a Roxy rádió, Internetes hirdetéseinket az Adverticum rendszerén keresztül intézzük, weboldalunkat a Rufftech tartja karban. A hangoskodást a Pioneer garantálja, aki a Speedy és a D2 versenyfelszereléseket forgalmazó Led Technik mellett a nyereményeket is biztosítja.


INFORMÁCIÓK:
Belépőjegy:
Jegyek elővételben 1.700,- Ft-os kedvezményes árakon kaphatóak a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatán. Helyszíni jegyváltás 2.000,- Ft, 10 éves korig a rendezvény ingyenesen látogatható.

Szombaton 26-án a versenyt megelőző edzésre a belépő 1.000,- Ft.

Program – Szeptember 27:
08.00-09.30 Edzés
09.30-10.00 Versenyzői eligazítás
10.00-11.30 OBI-Pro Liga kvalifikáció
11.30-13.00 OBII-Másodosztály kvalifikáció
13.00-13.30 Szünet (kiértékelés) - Drift Taxi
13.30-14.00 Versenyzői felvonulás
14.00-15.00 OBI-Pro Liga páros tsuiso csaták
15.00-16.00 OBI-Pro Liga döntők
16.00-18.00 OBII Top16
18.00-18.30 Eredményhirdetés és bajnokavatás

Megközelítés (Tököli reptér II. kapu):
Gyalogosan: Budapestről a Vágóhídtól fél óránként induló ráckevei HÉV-vel Tököl állomásig, majd onnan menetrend szerint közlekedő autóbusszal. Vagy Csepelről (Koltoi A. u.) átszállás nélkül az óránként induló Volánbusz járattal Tököl-Bíróház megállóig.
Gépjárművel: az M0-ás körgyűrűn a Halásztelki leágazásnál kell letérni, majd onnan Szigethalmon át Tökölig.
Mindenkit várunk sok szeretettel!

Üdvözlettel:
Magyar Drift Szövetség