Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei év nem igazán kedvezett az autós versenysportoknak: leginkább a szponzorok megcsappanása miatt egyre-másra hallhattunk a Forma 1 istállóinak viszsalépéséről, valamint a rallyk mezőnyének sorvadásáról. Egy sportágra azonban úgy néz ki nem hat a válság, ez pedig nem más, mint a drift. Talán nem is mutatja ez más jobban, mint a jövő évi amerikai szezonra készülő, 2010-es Camaro SS, mely a SEMA Show-n mutatkozik be a nagyérdeműnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A BR Racing és a Conrad Grunewald Racing által megálmodott paripa a tervek szerint a Formula Drift Championship teljes sorozatában gyilkolja majd a gumikat, melyeket egyébként a Hankook szponzorálásában feszítenek majd a háromrészes Forgeline alufelnikre. Egy driftautó esetén kulcsfontosságú kérdés a futómű, ezt a feladatot az Eibach Multi-Pro-R2, kétféleképpen állítható szettje látja majd el. Nem bízták a véletlenre a motorerőt sem: a GM Performance által meghekkelt 6.2 literes, kompresszoros aggregátjának köszönhetően több, mint 600 lóerő szabadul a hátsó kerekekre. Ez minden bizonnyal több is lesz, mint elég, hiszen a számos könnyítés mellett, a kasztni összes külső elemét karbonból építek fel újra, a szakmában világhírű Seibon segítségével.

Ha pedig már driftről ejtettünk szót, senki se felejtse, hogy hétvégén, Tökölön kerül sor a hazai szezonzáró országos bajnokságra, vélhetően az idény legizgalmasabb összecsapásaival.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!