Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az ENCO által felpaprikázott Porsche Cayenne történetét már tavaly nyáron megénekeltük oldalunk hasábjain, a német tuning cég azonban azóta sem tétlenkedett. A következő lépcső már egy igazán brutális utcai harcos formájában látott napvilágot, melynek neve: Gladiator.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
Az elnevezés rendkívül jól passzol a SUV karakteréhez: az agresszív lökhárítóknak és a durva szélesítéseknek köszönhetőn az Enco Gladiator sokkal robosztusabbnak tűnik gyári társainál, minderre pedig még ráhajaz a vörös-fekete színösszeállítás, mely a kasztni elemei mellett a felniket sem hagyja szó nélkül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez utóbbiak sem kevésbé izomszagúak, már ha csak magát a 11x23 hüvelykes ENCO Jura garnitúrát tekintjük, melyre 315/25R23-as Dunlop Sport Maxx GT abroncsokat húztak. A futóművet ehhez mérten 50 mm-el ültették meg, a felnik mögül pedig elől 410x36 mm-es féktárcsák, valamint 12-dugattyús nyergek villannak elő, hátul pedig ugyanez látható, 380x32 mm / 4 dugattyú kiosztásban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A fékerő nem véletlen, hiszen a Gladiator nem csak kinézetével, de erejével is rászolgált a nevére. Teljesítményét egészen 700 lóerőig húzták fel, melyhez 850 Nm maximális nyomaték párosul. Az irgalmatlan motorerőt nagyobb turbófeltöltőkkel, sport légszűrőrendszerrel, egyedi leömlőkkel és komplett sport kipufogórendszerrel érték el, továbbá mindehhez a vezérlést is hozzáhangolták.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Odabent négy különálló Alcantara/bőr/karbon borítású sportülés kapott helyet, melyeket a Porsche 911 GT3-asból adoptáltak, továbbá vörös karbonnal bevont elemeket kapott a műszerfal, a kormány, a középkonzol és az ajtópanelek is. A kasztnit – indokolt, vagy nem – teljes bukóketreccel merevítették ki, a beltér elemeihez passzoló vörös festéssel ellátva.