Ha már a Specter Corvette kapcsán szóba került a Lingenfelter Performance neve, érdemes megnézni ők mit is állítanak ki a SEMA Show-n. A standjuk egyik büszkeségét egy kívül-belül átépített 2010-es Camaro jelenti, melyben a cég utólagos kompresszor-rendszere jelenti a fő attrakciót.

A választás nem meglepő, hiszen ahogyan a tavalyi kiállításon még minden második átépítést az akkor új Dodge Challenger-hez készítették, idén a Chevrolet remek formákkal rendelkező kupéja a sláger. Az Indiana állambeli cég ugyanazt a 7.0 literes LS7 V8-as blokkot vette kezelésbe, mint a Corvette esetén, a turbók helyett azonban ezúttal kompresszoros rendszerre esett a választás. Abból sem a gyengébbik fajtára, mutatja ezt az is, hogy a 8:8:1 sűrítési arány mellett kovácsolt dugattyúk, titánium hajtókarok, valamint új főtengely került beszerelésre, hogy csak néhányat említsünk a módosítások közül.

A végeredmény nem kevesebb, mint 750 lóerő formájában mutatkozik meg az aszfalton, illetőleg a Pirelli abroncsain, melyeket 275/40ZR20 és 305/35ZR20 méretben húztak a szintén új, 20 hüvelykes felnikre. Futómű terén a Sachs gátlóira és a Hotchkis rugóira esett a választás, a fékerőről pedig a Brembo rendszere gondoskodik.

Optikailag első légterelő toldat, küszöbök, karbon hűtőmaszk és szellőzőkkel tarkított motorháztető került az autóra, hátul egy szolidabb szoknya és egy szárny kapott helyet. Odabent az egyedi bőrbelső mellett új kormánykerék, sport pedálok és szőnyegek, valamint a Mito LCD kijelzővel ellátott visszapillantó tükre jelenti az újdonságot.