Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Pilátus: - LÓMA a balátotok! (nép nevet) Baláti gesztusként ahogy ez mindíg szokásos elelesztünk egy labot a böltönből! (Őrök kuncognak) Melyik lab legyen a szelencsés?
A tömegből valaki: - Legyen Lóbelt!
Tömeg: - Igen!!... Legyen Lóbelt!
Pilátus: - Ez lemek akkol elelesztem Lóbeltet! (közben kiderül nincs Róbert)
Pilátus: - Sajnos nincsen Lóbeltünk!
A tömegből valaki: - Jó akkol legyen Letfold!
Tömeg: - Igen!!... Eleszd el Letfoldot!.....
Pilátus (zavarodottan): - Egyébként ki az a Lóbelt Letfold??

(Monty Python: Brian élete)


Mikor az ember már hajlamos azt hinni, hogy Európában, de legalábbis Németország terén valamennyire képben van a tuning cégekkel, akkor érhetik a legnagyobb meglepetések. Mindezt legújabban a LOMA-Performance okozta: az, hogy eddig totálisan ismeretlen volt számunkra, még hagyján, de a Corvette átalakításokra specializálódott cég ráadásul Essen-re készül, méghozzá egy nem akármilyen C6-ossal!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A lopakodókat idéző matt fekete és szürke, valamint fehér színben elérhető sportautók a C6.BlackforceOne nevet kapták, mely egyértelműen az amerikai elnök különgépére (Airforce One) utal. A repülős hangulat pedig a rendkívül agresszív aerodinamikai szetten is folytatódik: a teljes egészében karbonból készült kiegészítők a C6-ost oldalanként 10 cm-el szélesítik ki, elől erőteljes koptatót, hátul pedig diffúzort kapott, az idomba épített ledes tolatólámpákkal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Felnik terén az OZ Racing 10x19, valamint 12x20-asUltraleggera HLT garnitúrájára esett a választás, melyet elől 275/30R19, hátul 335/25R20 Michelin Sport Cup abroncsokba csomagoltak. Az ültetésről a KW állítható szettje gondoskodik, a fékerőt pedig a Mov’it kabron-kerámia tárcsái biztosítják, a gyári alkatrészeknél lényegesen könnyebb kivitelben.

Mindez indokolt is, hiszen a brutális erőt sugárzó BlackforceOne teljesítményét is összhangba hozták a külalakkal. A biturbó konverziónak köszönhetően a főtengelyt 783 lóerő hajtja, mely megerősített váltón, valamint karbon kuplungon keresztül jut a hátsó kerekekre. Szintén új elemként a LOMA Cup Sport szuperkönnyű kipufogórendszere is felszerelésre került. Mindennek köszönhetően, az állórajtos 100 km/órás sprint mindössze 3.4 másodpercet vesz igénybe, a végsebességet pedig 330 km/órában maximálták.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A lopakodó Corvette ára 190.000 Eurótól (~51 millió HUF) indul, az esseni bemutatkozást követően pedig limitált szériában gyártják majd. Aki tehát szeretne egy különgépet magának, jobb, ha siet, mert mindösszesen 25 darab lesz csak fellelhető belőle, világszerte.