Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Alig heverhettük ki a SEMA Show forgatagát, Los Angelesben máris megnyitotta kapuit a szintén nem kis névnek számító nemzetközi Los Angeles International Auto Show. Az inkább szalonautókra és új fejlesztésekre fókuszáló kiállítás sem nélkülözi az egyedi építéseket, sőt, a Ford kifejezetten ezen a vonalon elindulva mutatja be a vadonatúj, 2011-es Fiestát.

Mindez nem véletlen, hiszen a típus kezdetektől a közkedvelt tuning alapok közé tartozott, a gyártó pedig ugyanezt várja el a legújabb – egyébként nagyon eltalált formájúra sikerült – kiadástól is. A gyári változatok mellett négy felcicomázott verzió kapott helyet a standon, melyek már irányadóak lehetnek a jövő Fiesta-tunerei számára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az első változatért a leginkább rugóstagjairól elhíresült H&R a felelős, az ültetésre tehát biztosan nem lehet panasz: a cég saját, állítható futóművével szerelte fel a gépet, a kasztnit a lehető legközelebb ültetve a 18 hüvelykes, fehér OZ Superturismo GT felnikhez. Optikailag, a gyárilag eltalált formán nem sokat változtattak, mindössze egy jelzésértékű hátsó légterelő, motorháztető-szellőzők, valamint sötétített üvegű ködlámpák kaptak helyet az autón, leszámítva persze a kék-fehér színben pompázó egyedi fényezést.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Ford Racing Steeda Autosports-szal karöltve alkotta meg saját tuning Fiestáját. Míg az előbbi a sport kipufogórendszerrel, utóbbi légbeáramlás tökéletesítésével járult hozzá az 1.6 literes Ti-VCT aggregát hatékonyabb működéséhez. Mindez egy egyedi Brembo fékrendszer telepítését is indokolttá tette, és nem maradt ültetlenül a futómű sem. A gyári keréktárcsákat pedig a Ford Racing sokküllős garnitúrájával váltották fel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A harmadik alkotás talán a legszolidabb a többi közt, pedig itt már képbe kerültek az aerodinamikai elemek is. A Ford Custom Accessories egy hófehér egyedet választott, melyet egyszerű, de sportos toldatokkal egészített ki. Az egyedüli vadságot talán az oldalára matricázott jelentéktelen nonfiguratív dekor jelenti, egyébként még a felniket is meghagyták gyáriaknak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A 3dCarbon és az FSWerks csapata azonban nem teketóriázott: a közös munkának köszönhetően kompletten átépített Fiestájuk mind optikailag, mind motorilag hozza a kötelezőt. A 3dCarbon komplett aerodinamikai csomagja mellé stage 2 turbó kit, intecooler, valamint kipufogórendszer készült. Teljesítmény adatokról egyelőre nincsenek információnk, mindenesetre, ha csak fele olyan gyors az autó, mint amit a versenycsíkos design, valamint a csirkerács mögül elővillanó jókora cooler sejtet, már garantáltan nem fogunk csalódni.