Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes guruként közismert Brabus több újdonsággal is készült az idei Essen Motor Show-ra. Ezek közül az egyik, a korábbi, a véleményeket igencsak megosztó Black Baron jóval szolidabb kiadása, mely az E63 AMG-ből készít egy vállalhatóbb luxusszedánt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Bár az optikai csomag – leszámítva persze a batmobilos illesztéseket – elvétve hasonlóságot mutat a korábbi szettel, a visszafogott, karbonból készült kiegészítők már azt hozzák, amit a vásárlók el is várnak a német tunertől: a sportosan elegáns B63 S a huszonéves menő vállalkozóktól az idősebb üzletemberekig bárki alatt elképzelhető, aki némileg ki akar tűnni a sablonos E63-ak szürke világából.

Természetesen ehhez mérten a teljesítmény sem a dragster kategóriát képviseli: a klasszikus légszűrő-kipufogó-elektronika hármassal, a 6.3 literes V8-as aggregát 30 plusz pacit, és 20 Nm nyomatéktöbbletet kapott, ami azért a gyári is tekintélyes 525 lóerő és 650 Nm nyomaték mellett túl sok vizet nem zavar. Annál inkább előnyt jelent viszont a végsebesség 320 km/órában történő limitálása, az állórajtos 100-as sprint pedig 4.3 másodpercben állapodott meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Többféle felni kombó is választható a cég kínálatából, melyek közül a legjobb választást a Monoblock garnitúrák jelentik, elől 9x20, hátul 9.5.x20, vagy 10.5x20 hüvelykes méretekben. A Brasbus az utasteret sem hagyta parlagon: többféle bőrkárpit, karbon és rozsdamentes betétek, valamint 360 km/óráig skálázott kilométeróra áll rendelkezésre, a tulajdonos ízlésvilágának megfelelően.