Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német XTR Carchip Tuning a Porsche Caymant vette kezelésbe, melyet első körben optikailag és biztonságtechnikailag alakítottak versenyautósabbá. Mindezek mellett persze némi plusz motorerő is került a blokkba.

Első lépésként egy durva szélesítést tartalmazó body kitet erősítettek a kasztnihoz, mindezt karbon tükrökkel és levehető sárvédőkkel tették még sportosabbá. A felniválasztás a BBS-re esett, 3 részes, 18 colos méretben, Pirelli gumikkal burkolva.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Belül szinte minden felesleges súlyt kikapáltak, karbonban azonban itt sincs hiány, ugyanis a műszerfal ebből készült, a Recaro GT3-as ülésekbe pedig 6 pontos övek szorítják az utasokat. A biztonságért felel még a beszállást nem épp megkönnyítő csövezés is. Motorikusan azért nem tervezték túl magukat, megelégedtek egy mezei chip tuninggal, ami mindössze 15-el, 310 lóerősre növeli az autó erejét.

Azért, hogy a kritikusok ne nevessenek túl hangosan, előrevetítették, hogy 2010 tavaszára előjönnek egy ikerturbós változattal is, amellyel 850 lóerőig meg sem állnak. Habár a külseje nem ezt sugározza, a Caymant utcai használatra ajánlják, amibe persze belefér némi pályaautós élvezet is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!