Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Már várható volt, hogy a Ferrarik professzionális tuningjának egyik legnagyobb nevű cége, a Novitec Rosso is kezelésbe veszi a legújabb üdvöskét, a Californiát. Komplett optikát, és némi teljesítménynövelést sikerült a karácsonyi csomagba préselni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljes egészében karbon összetevőkből álló aerodinamikai csomag első légterelő toldatból, küszöbökből, valamint diffúzoros hátsóból áll össze, mindezt egy aprócska szárny egészíti ki a csomagtértetőn. Felnik terén a háromrészes, NF3 garnitúrát szerelték fel, elől 9x21, hátul pedig 11.5x22 hüvelykes méretekben, Pirelli abroncsokkal szerelve.

Motorilag, a befecskendezés és a gyújtás paramétereinek áthangolásával , valamint sport kipufogórendszerrel gondoskodtak a plusz pacikról. A 4.3 literes V8-as erőforrás így már kereken 500 lóerő és 518 Nm nyomaték felett uralkodik, ami 40 ló és 33 Nm többletet jelent a gyári adatokhoz képest.

A futóművet rugók segítségével 35 mm-el ültették meg, az első teleszkópok pedig – Ferrariknál már látott – hidraulikus rendszert kaptak, melynek segítségével az autó orra 4 centiméterrel emelhető meg, a padkafogásokat elkerülendő. Az utastér módosítására számos lehetőséget kínál a Novitec, az egyedi kárpitozástól a berakásokig, szinte minden manapság elérhető színben, és anyagban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!