Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Lassan két éve már, hogy utoljára szót ejtettünk a Vath CL 65 átiratáról. A német Mercedes tuner most egy kibővített szettel jelentkezik a típushoz, mely motorilag is tartogat meglepetéseket az elődhöz képest.

Nem sokkal izmosabb bár, viszont 745 pacival igencsak masszív erőt képvisel az új Vath C-osztályos a korábbi kiadáshoz képest. A teljesítmény mellé maximálisan 1.150 Nm-nyi nyomaték is párosul, mindezek együttesen pedig alig négy másodperces 100 km/órás gyorsulást, valamint 340 km/órás végsebességet tesznek lehetővé. A több, mint 120 lóerős plusz, átprogramozott vezérlés, optimalizált légzés és hűtés, valamint egy új kipufogórendszer segítségével költözött a motorháztető alá.

A Vath saját, 20 hüvelykes garnitúráját pakolta a CL alá, melyeket a Vredestein abroncsaival szereltek fel. Fékek terén hatdugattyús nyergek, fém csövek, és 405 mm-es tárcsák villannak elő a küllők mögül, míg a kasztnit 40 mm-el ültették közelebb az aszfalthoz.

Hogy külsőleg is rögtön világos legyen, hogy nem egy mezei darabról van szó, első karbon légterelő lap, küszöbök, hátul pedig morcosabb diffúzor kapott helyet, csomagtér és tetőspoilerekkel egyetemben. A Vath a csomag árát a CL kategóriájához lőtte be, a komplett átalakításért összesen 57.490 Euróval (15.9 millió HUF jelenleg) rövidülhet meg a pénztárcánk, ami valljuk be, egy csöppet azért sok.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!