Bár a Karácsonyról már éppen lecsúsztunk, egy kis meglepetéssel készültünk az év végére: a fórumok végre teljes egészében átkerültek az 5.0-ás rendszerbe, így már minden topic használható az új, és nem utolsósorban gyorsabb kivitelben. Ráadásul több – már ősidők óta kért – funkciót is találtok benne.

Kedvenc topicok

Minden egyes témához tartozik ezentúl egy „Topic funkciók” boksz is, amit csak beloggolva érhettek el. Ide ezentúl lehetőségetek van a kedvenc témáitokat felvenni, melyet a legördülő menü segítségével tudtok kiválasztani bármely fórum oldalról. Új témát a Topic hozzáadása a kedvenceimhez linkre kattintva vehettek fel a listára, törlésre pedig – egyelőre – ugyanezt a linket tudjátok használni. Ekkora, ha a topic már szerepel a kedvencek között, a rendszer rá fog kérdezni, hogy törölje-e, ennek elfogadásával pedig már túl is vagyunk az egészen.

Moderátorok listája

A linkre kattintva ki tudjátok listázni az adott topic moderátorait, így rögtön látható kihez kell fordulni, ha bármi óhaj-sóhaj, panasz vagy fájdalom esete forog fent.

Keresés a topicon belül

Teszt jelleggel egy egyszerű kereső is felkerült, mellyel az adott topic hozzászólásai között keresgélhettek. Az applikáció egyelőre pontos kifejezésre keres, és csak az adott topicon belül, a találati listából pedig közvetlenül a kérdéses kommenthez ugorhattok. Mivel fórumunk mára igen kiterjedt méreteket öltött, a vadhajtások elkerülése végett két keresés között egy 10 másodperces időlimitet vezettünk be.

Új aktuális téma funkciók

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes topicok témájában lassan már a Háború és Béke teljes szövege olvasható. Mindez számunkra ugyan jó, mert így biztos, hogy végigtekertek a jobb oldali összes reklám mellett, viszont egyúttal nagyon kényelmetlenné is teszi a fórumozást a rengeteg görgetés. Ennek megsegítésére találtuk ki a SECTION formázást az aktuális témához, mellyel a nagyobb szövegblokkokat kinyithatóvá/becsukhatóvá tehetitek, így egészen extrém módon leredukálható a téma mérete, anélkül, hogy az infók elvesznének. Egy aktuális témába maximálisan 5 db SECTION vihető fel, hogy pontosan miről is van szó, azt pedig az alábbi példán láthatjátok.

aktuális téma
Spoiler BetyárZ Tunnning Club (SPTC)

Nemzetközi autós és motoros légterelő szövetség, egyesület és mozgalom félhivatalos fóruma.

Testületi tagok

A klub szabályai


Ugyanitt kékled eladó.

Szintén újdonság a link felvitele funkció is, mely teljesen hasonlóan működik, mint az user autók esetén. Viszont már itt felhívnánk a figyelmet, hogy ennek célja továbbra sem a kéretlen reklámok elhelyezése a fórumokon belül! A fórum témákra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint, mint magára a fórumra (kötelező olvasmány erre), tehát legfőképp céget, szolgáltatást, termékeket és konkurens oldalakat reklámszerűen linkelgetni szigorúan tilos, mindezt kéretik tiszteletben tartani! A nem megfelelő linkeket a carstyling adminjai aprítják, ismétlődő esetben pedig kénytelenek leszünk a topic-moderátori jogokat megvonni az elkövetőtől.

Mivel már igen sok a formázás, könnyebb elbaltázni is a dolgokat, így rögtönöztünk egy előnézet gombot is, melynek segítségével megtekinthető, mi is áll majd a téma szövegében mentés után. Ha valami itt nem stimmel, élesben sem fog!

Használjátok egészséggel az új funkciókat, és mindezzel természetesen még nincs vége a fórum újításainak (igen, olvassuk az 5letes topicot is), hamarosan jön a többi opció, ami elsősorban a kommentezést magát teszi majd kellemesebbé. Ha esetleg bármi hibát észleltek, a megfelelő topicban várjuk az észrevételeket.

Ha esetleg szétesett az oldal, vagy furán néz ki, cache törlés / frissítés megoldja a gondokat.