Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha az orosz tuning szcéna gyöngyszemeit emlegetjük, az esetek többségében valami igencsak furcsa alkotásról esik szó – persze hacsak nem mondjuk a TopCar munkásságáról beszélünk. Mai versenyzőnk is az előbbi halmazba tartozik, a kiszuperált Lada azonban nem feltétlenül az igénytelen tuningot képviseli, pláne, ha a megvalósítások minőségét vesszük szemügyre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ha valahova kategorizálni kellene, az internetes képgyűjtemények mélyén már régóta keringő autót talán a Cayenne alapra épített GAZ-21 replikával lehetne egy napon emlegetni. Az elkövető kiléte ismeretlen, az átalakítások azonban minden téren megérnek egy-egy külön misét is.

Kezdve a külsővel, jócskán kiszélesített sárvédők, teljesen letisztított kasztni, valamint egyedi légterelő szett alkotja a legszembetűnőbb változtatásokat. Az utólagos elemek szinte mindegyike láthatóan lemezmunkával készült, kiegészítésként lambó ajtókat, valamint egy hatalmas fasztendö típusú aluszárnyat szereltek fel. Az első lámpákat kétsornyi ledcsík helyettesíti, továbbá színezett üvegek, és matt fekete festés teszik teljessé az összképet.

Odabent komplett bukóketrec, és Recaro sportülések foglalnak helyet az igényesen bebőrözött panelek között. A műszerfalon a Porsche műszerei dolgoznak, a számos kapcsolóval pedig szinte már egy vadászrepülő fülkéje kezd kirajzolódni, pláne ha az adatokat a szélvédő belsejére vetítő HUD rendszert is figyelembe vesszük.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az igazi csemege azonban a motortérben található: a japán autó fanatikusok minden bizonnyal egy emberként kapnak a szívünkhöz, az RB25DETT karakterláncot megpillantva. Bizony, ez egy 2.6 literes hathengeres Nissan motor, melyet a Skyline sorozatából ismerhetünk. A legendás blokk bármiféle belső megerősítés nélkül 600 lóerőig húzható fel, Ladánk esetében ezt a két turbófeltöltővel alátámasztott értéket 400 paci körül saccolják.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A jókora teljesítményhez a futómű sem maradt érintetlen. Az ültetőszett mellé 18 hüvelykes, narancssárga színre fújt alufelni garnitúra dukál, mely mögül Porsche féknyergek villannak elő, lyuggatott tárcsákba harapott állapotban. Bár gyorsulási adatok nincsenek, tekintve az autó 1 tonna alatti össztömegét, minderre igen nagy szükség is lehet a mindennapokban.