Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Barrett-Jackson aukciós vállalat minden évben megrendezi saját autós jótékonysági gáláját, ahol a kiállított példányokból befolyó összeget különböző alapítványoknak ajánlják fel. Az idei, arizóniai vásár egyik feltűnő darabja a Petty's Garage nevű műhelyből elsőként kigördült 2009-es Dodge Challenger SRT8, mely a maga nemében egyedülálló a világon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A közel 7000 köbcentis motor 585 lóerőt és 760 Nm-t teljesít és a kasztni sok egyéb elemmel együtt a levédett Petty Blue nevű festést kapta. A menettulajdonságok terén sem hanyagolták el az autót, hiszen még a lengéscsillapító is állítható, valamint 380mm átmérőjű Brembo Gran Turismo tárcsákkal bírható rá a monstrum a megállásra. A kipufogókat hátul középen vezették ki.

Habár engem első pillantásra egy mérges gorillára emlékeztet a spoilerszett, a cél nemes, és az adakozó vásárló azon kívül, hogy lesz egy abszolút egyedi autója, még mintegy 130 ezer dollárral gazdagíthatja a Barrett-Jackson által megnevezett alapítványokat is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!