Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Aki rendelkezik autóval és szereti is az autóját, biztos szembesült már vele, hogy mennyi gonddal jár hű társunk karbantartása. Kilyukadt, megsérült, ereszt, megkarcolódott, elkopott, elszakadt, kirepedezett, szétérett, felhasadt, kifakult, megrepedt és a többi és a többi, melyek orvosolására sokszor festegettünk, fújtunk, zsíroztunk, szigszalagoztunk, políroztunk, ragasztottunk akárcsak McGyver.

Igencsak itt volt már az ideje, hogy minket is megváltson valaki, és életünket könnyebbé és egyszerűbbé tegye.

A megváltó neve pedig - nem, nem Richard Dean Anderson! - hanem: PLASTI DIP. Ez a különleges anyag nem más, mint folyósított gumi, mely képes minden ismertebb anyagon megtapadni, majd száradás után egy erős, szigetelő, védelmező gumibevonatot képez bármilyen formán vagy felületen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Használata pofonegyszerű, fújással (sprayből vagy szórópisztolyból) vagy ecsettel vihetjük fel, Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!de akár direkt bele is márthatjuk a gumiba a kezelendő tárgyat. Száradás után a réteg kisimul, megfeszül és olyan tulajdonságokkal kezd el rendelkezni mint: tömít, tompít, elektromosan szigetel, impregnál (vízzáró), csúszásgátló, kopásálló, rugalmas, nem szárad ki, nem repedezik, ellenáll savaknak, sóknak, lúgos és bázikus anyagoknak, nap- és UV sugárzásnak és mindezt garantálja -34 és +93 C fok között! Érdekessége továbbá, hogy a réteg olyan erősen feltapad, hogy semmi (víz, por, szennyeződés) nem tud aláhatolni, de szükség esetén mégis egyben, maradék nélkül lehúzható, mintegy "gumibőr".

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Persze ha valaki ultratartós bevonatot szeretne készíteni, arra is van lehetőség, nincs más dolga, mint az ehhez kifejlesztett alapozóval előkezeli a felületet, így a Plasti Dip gumibevonat 400%-al erősebben tapad fel. Itt viszont meg kell jegyeznem, hogy előkezelés nélkül is olyan erősen kapcsolódik az anyagokhoz, hogy nyugodtan használható lökhárítókra, felnikre, kisteherautó platóra, rugók bevonására és még számtalan erős igénybevételnek kitett helyen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mégegy erőssége van a Plasti Dip termékeknek, mégpedig hogy erősen dielektromos (az nem vezeti az áramot). Ebben a Liquid Tape nevű termék a család legerősebbje, 1 mm réteg 57.000 V-ig szigetel, így még akár ipari áramerősség esetén is alkalmazható.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ezek után talán nem is jogos a kérdés, de tegyük fel: mire használható?

Természetesen mindenre!

Lefesthetünk vagy bevonhatunk vele fémet, fát, üveget, műanyagot, karbont, vásznakat, szöveteket, alkatrészeket, csatlakozásokat, kiegészítő elemeket, javíthatunk vele kábeleket, szigeteléseket, felújíthatunk gumi vagy műanyag elemeket de használhatjuk csak jelölésre, színezésre vagy dizájnolásra. Akár egyedi felnit is készíthetünk autós találkozókra vagy amatőr versenyekre, egy sima átlátszó réteggel pedig megóvhatjuk drága alufelninket a téli mocsoktól és sós olvadéklevektől. A felsorolás hosszan folytatható lenne, de érdemes inkább kicsit a Google-ban böngészni, ahol már ezerszámra vannak a gyakorlati felhasználási példák a műanyag mütyüröktől kezdve a kompett karosszériaelemekig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Plasti Dip már itthon is kapható, forgalmazójától a Plasti Dip Magyarország Kft.-től mindent megtudhatunk a www.plastidip.hu
weboldalon!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!