Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei genfi autómustráról sem hiányozhat az egyik legnevesebb európai Mercedes tuner, a Brabus. Koromfekete színe ellenére, standjuk egyik fénypontját képviseli a cég által átépített E V12 Coupé, melyből nem kevesebb, mint 800 lóerőt csalogattak elő – na és persze a körítés sem kutya.

A gyárilag 5.5 literes V12-es aggregát lökettérfogatát 6.3 literesre növelték, és szinte minden mozgó alkatrészét erősebbre cserélték. Az ikerturbó rendszer megnövekedett igényeihez teljesen új fejlesztésű légbevezető rendszert készítettek, ami egy masszív új hűtőrácson keresztül áll kapcsolatban a külvilággal, kipufogó oldalon pedig egy komplett rozsdamentes sport rendszer került felszerelésre. Hajtás terén megerősített váltó, valamint házon belül gyártott sperr diffi gondoskodnak az erőátvitelről.

A bődületes teljesítménynek csak az elektronikusan 350 km/órában limitált végsebesség szab határt, na és persze az elől 12, hátul 6 dugattyút felvonultató sport fékrendszer, 380 és 360 mm-es tárcsákkal. A mérvadó 100 km/órás sprint mindössze 3.7 másodpercébe kerül az 1.850 kg-os kupénak, és hogy kanyarokban is az úton maradjon, a Brabus saját fejlesztésű állítható futóművét is bevetette.

Aerodinamikai szemszögből az autó látványban sem utolsó karbon kiegészítőket kapott, egy meglehetősen furcsa hátsó szárnnyal megtoldva. Odabent egyedi bőrözés, alumínium és karbon betétek, valamint illuminált fényben ragyogó küszöblécek találhatók a sportossággal kevert luxust kihangsúlyozandó.

A Brabus E V12-est egyébként 470.000 Euróért (125.000.000 HUF) vesztegetik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!