Ígéretünk szerint, az idei Carstyling.hu Tuning Show a legdrágább sport- és luxusautók terén is igencsak erős lesz. Mindezt talán nem is bizonyítja jobban, hogy a Pappas Auto hazai képviseletének köszönhetően, Magyarországon először, rendezvényünkön debütál a Mercedes legújabb nagyágyúja, az SLS AMG Gullwing!

Az utcai autók világában itthon még gyakorlatilag teljesen ismeretlen kétüléses, fantasztikus vonalvezetésével, valamint sirályszárnyú ajtóival a gyár dicső múltját eleveníti fel újra, egy remekbeszabott szuper sportkocsi formájában. Az új üdvöske arányaiban, hosszú orrával és a hátratolt utasfülkével egyértelműen az első generációs SL-ek világát idézi, a felfelé nyíló ajtók pedig az 1950-es évek Mercedes versenyautóival mutatnak igen közeli rokonságot.


Az SLS természetesen motorilag sem hagy kívánnivalót maga után: a jókora motorháztető alatt az AMG 6.2 literes, 575 lóerős V8-as blokkja rejlik, mely 3.8 másodperc alatt repíti az autót álló helyzetből 100 km/órára. A száguldásnak pedig a 317 km/órás végsebességig maximum a fékek szabhatnak határt!

Az egyébként sport pakettel is felszerelt, lenyűgöző szuper sportkocsi jelenleg az egyetlen itthon fellelhető példány, ami természetesen már meg is vásárolható a Pappas Autótól. A több, csúcskategóriát képviselő tuner hazai képviseleteként is működő cég standján azonban nem ez lesz az egyetlen finomság: Mercedes fronton egy Brabus E Coupé, valamint egy Carlsson-tuning C-osztályos is helyet foglal majd!


Mellettük, a tengeren túli vonalat többek között egy Dodge Nitro SXT és egy Chrysler 300C SRT erősíti, továbbá egy Kia Proceed versenyautó, valamint az olasz vonalról az új Bravo Racing Sport, és egy Alfa Romeo Brera is megtekinthető lesz kint.

Az autókat megismerheted közelebbről is a Pappas Auto Magyarország weboldalán, valamint természetesen a szezonnyitó Carstyling.hu Tuning Show-n, március 19-21. között a Hungexpo „A” pavilonjában!