Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szürkébe fordult fehér póló, gumitól füstös haj, a csikorgástól napokig csengő fül, a pernyétől eldugult kádlefolyó este – mindezek mellé pedig egy jó nagy, széles mosoly és remek élmények emlékei. A rendezvény után jelentkező tünetegyüttest bizonyára mindenki ismeri: igen, drift versenyen voltunk, méghozzá az idei szezonnyitó Országos Bajnoki futamon!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A jeles alkalom több szempontból is rengeteg újdonságot hozott, mindez pedig nem csak annak a ténynek tudható be, hogy a tavalyi versenyek idő hiányában számunkra jórészt kimaradtak. A kissé szeles, de ezt leszámítva remek tavaszi hétvégén idén először mutatkoztak be a frissen összerakott vasak a reptér legendás betonkockáján, mely már kialakításában is többet mutatott az elmúlt évektől.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szervezők – mondhatni – gyökerestől felforgatták a terepet, és az eddigiektől teljesen eltérő elrendezéssel várták mind a látogatókat, mind a résztvevőket. Az átrendezést leginkább a pálya vadi új kialakítása indokolta, ami szinte egyetlen, gyakorlatilag véget nem érő jobbos kanyarból állt (no és persze pár kisebb balosból is), a megfelelő lendület érdekében pedig a reptér betonos zónáiból is jókora darabot csippentettek hozzá a drift területhez.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A versenyzői depó így egy keskenyebb, különálló gurulóútra került, remek boxutcai hangulatot adva a parkolónak, hasonlóan, az eddigi helyén megmaradt kiállítói sor is végre sokkal pofásabban festett. A nagy tribünt pedig két kisebb, a pálya két átellenes oldalán elhelyezett egység váltotta fel – kérdéses, hogy a jövőben is találkozunk-e majd ezzel a megoldással, mindenesetre szerintünk ez volt az eddigi legjobb.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A szezonnyitó Drift OB volt hazánk történetében első rendezvény, mely mögé komolyabban odaállt a kelet-európai piacra frissen betörő Monster Energy Drink, a megjelenést pedig láthatóan nem bízták a véletlenre. Amellett, hogy az ember gyakorlatilag nem tudott olyan irányba nézni, hogy valahol ne lásson Monster logót, a Kicker és Kenwood márkák hazai importját végző Automap Kft-vel karöltve remek hangulatú standot hoztak össze a helyszínre. Kidekorált pickupjuk időközönként körbejárta a területet, a platójáról pedig folyamatosan szórták a félliteres energiaitalt a közönségnek – nem kis sikerrel!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ilyen emelkedett alaphangulat mellett pedig a verseny sem lehetett rossz, még akkor sem, ha a pilóták nem tettek volna ki magukért maximálisan. Nos, azonban ebben sem volt egyáltalán hiány, egyedüli gondot talán pont a hatalmas kanyar okozta, melyet erőben már több autó nem adott ki teljesen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A selejtezőket követően, az eddigektől kicsit eltérő koreográfia szerint rendezett, szinte füstmentes versenyzői felvonulást követően vehették kezdetüket a legizgalmasabb páros drift ütközetek, a Tsuiso - vagy a speakereket idézve: "cumizó" - csaták. A Pro kategóriát végül a Tuning Show-inkon is már évek óta állandó szereplőként feltűnő Varga Tamás, alias Puci nyerte, irgalmatlanul kiszélesített, HELL-es BMW-jével, a második helyezett Szerencsés István, a harmadik pedig szintén rendszeres vendégünk, Radír, azaz Radák János lett. A dolog érdekessége, hogy Radír Skyline-ja még nem készült el, így Szántó Niki régi lila E30-asát kérte kölcsön a szezonnyitó fordulóra. Ráadásul, a verseny pont úgy alakult, hogy ő volt az, aki ki is ejtette az új Z4-essel induló Nikit, a múlt és a jelen autói közt vívott tsuiso küzdelemben! Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg a negyedik – szintén nálunk is bemutatózó – versenyzőről sem, aki nem volt más, mint Holtság Gergő.

Természetesen volt most is Street Legal kategória, melyben György Szilveszter jeleskedett, Galacs Gábor és Gondos Tamás előtt. A helyezetteknek ezúton is gratulálunk, a verseny alakulását pedig megtekinthetitek a drifter.hu táblázataiban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A szezonnyitó Drift OB egy másik, számunkra igen fontos újdonságot is hozott: mint ismeretes, a rendezvény idei szépségverseny sorozatunk, a Carstyling.hu Show and Shine Tour 2010 egyik állomása volt, melyen ezúttal is igen nagyszámú tuning autó tulajdonosa tette tiszteletét, és nevezte be járművét a megmérettetésre.

A vasárnapi forduló az „ENGINE” volt, ahol a kiemelt pontszámokat a nevezett autók motorikus és teljesítményt növelő átalakításai alapján szerezhették, a zsűrizésbe pedig a motortéri optika – kábelek eltűntetése, rendezettség, borítások festések stb. – is beleszámítottak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Természetesen emellett a szokásos, minden szempontot figyelembe vevő zsűrizés sem maradt el, mely során a további tíz legszebb autó kapott elismerést, valamint továbbvihető pontot a versenysorozatban. Minden díjazott a kupák mellé ezúttal már több, mint 15.000 Ft-os ajándékcsomagot kapott, partnereink, a BG Tuning Co., az Auto Mobil, a Powertuning és a Supersprint Magyarország felajánlásában!

A második forduló eredményei a következőképpen alakultak:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Bencze Tamás

Volkswagen Golf IV

4 pont

Hudák Zsolt

Opel Calibra

2 pont

Horváth Zsolt

BMW 320D

2 pont

Sztasák Dávid

Zastava GTL 55

2 pont

Herczeg Richárd

Opel Frontera

2 pont

Bertus László

BMW 850 CSI

2 pont

Csordás Roland

Opel Calibra

1 pont

Oszlai Mihály

SEAT Altea XL

1 pont

Nagy Gábor György

Mazda 323

1 pont

Adamecz Gábor

Fiat Bravo

1 pont

Hallai Norbert

Opel Corsa

1 pont

Földesi István

Suzuki Swift

1 pont

Tibay Tamás

BMW 316

1 pont

Szabácsik Attila

Toyota Yaris

1 pont

Gavaldik Krisztián

Opel Corsa B

1 pont

Kovács Zima Dániel

Opel Astra

1 pont


A győztesek a nyereményeket a napra jellemző remek hangulatban, a driftesek speakereinek narrálása mellett vehették át - hát, ez sem volt egy egyszerű történet ;)

Ne feledjétek: éves pontversenyünkbe még most sem késő benevezni, hiszen még legalább hat forduló hátra van, az összetett díjak pedig igencsak értékesek! A részletes szabályzatot, a fordulókat és a jelenlegi állást ezen az oldalon tekinthetitek meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Carstyling.hu Show and Shine Tour 2010 következő állomására május 1-én, szombaton, a taszári Gyorsulási Futamon kerül sor, ahová hasonló keretek és díjak mellett, szeretettel várunk minden meglévő és új nevezőnket – hiszen a tét nem kicsi! A Futam sorozat állomásainál megszokottan, külön Carstyling.hu parkolóban, színpaddal, tokkal-vonóval és Kicker dB Cup-pal együtt kerül lebonyolításra a megmérettetés. A nevezés, valamint a VIP parkolás feltétele továbbra is a 2010-es Carstyling.hu klubkártya megléte, melyet természetesen a helyszínen is megvásárolhattok.

A Dirft OB következő fordulójával pedig legközelebb május 8-9-én találkozhattok Máriapócson, nem kisebb felhajtás mellett!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!