Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Audi átalakításairól méltán hírhedt német MTM a legfrissebb kiadású RS6-osnak sem kegyelmezett. Az elsősorban motorilag és technikailag megvadított Clubsport nem kevesebb, mint 730 lóerőt teljesít!

A 150 pacis többletet sportlégszűrők, kipufogórendszer, valamint a vezérlés módosításával érték el, az 5.0 literes biturbós V10-es pedig a 785 Nm-es nyomaték mellé akár 340 km/órás végsebességet is abszolválhatnak, a cég ugyanis a csomag részeként az ezt limitáló elektronikát is magasabbra állítja. Minden csak az abroncsok függvénye: sebességindextől függően, 280-tól tízes lépcsőkben érhetünk el a totális V-max-ig.

A versenyautósra vett figurához állítható futómű, bukóketrec, valamint hatpontos övekkel megbolondított karbon Recaro sportülések is tartoznak. Mint az már a legutóbbi R8 tuning esetén is látható volt, az eddig szinte szigorúan versenytechnika/teljesítménynövelés terén alkotó cég egyre inkább hajlik az aerodinamikai kiegészítők gyártására: szolíd első toldat, valamint karbon diffúzor készült a Clubsporthoz is, a kasztnit pedig ütős, narancs-fehér-fekete fényezéssel (vagy fóliázással) látták el, némi racinges dekorral feldobva.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!