Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
A T4-es óriási sikert volt a Volkswagen történetében. Utódja a Sporting Van legalább ennyire alkalmas a bestseller cím kivívására. Az Abt Sportsline máris kidolgozott egy tuningprogramot, mely sportosabbá, erősebbé és dinamikusabbá teszi a verdát. A 200 lovas teljesítményre képes Abt Sporting Van rövidesen hatalmas közönségre számíthat: ezzel az új csomaggal Az Abt ismét bizonyította flexibilitást és megerősítette a VW autók tuningjával foglalkozó cégek között elfoglalt vezető pozícióját.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Sporting Van nem szokványos céges autó. A 2.5 literes turbo dízel a motor elektronikájának módosítását követően 144 KW (195 le) teljesítményre lett képes. Az Abt által kifejlesztett chip-tuningnak köszönhetően a furgon 2500-as fordulatszámon a 450 Nm-es nyomaték leadására képes.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A technológia és a teljesítmény azonban nem minden, mint azt megszokhattuk, az Abt a vizualitásról is mindig gondoskodik. A járművet egy komplett, új első spoilerrel, oldalsó és hátsó légterelő toldatokkal, valamint hátsó szárnyal látták el. A furgon megjelenését a 4 helyen kivezetett, rozsdamentes acélból készült kipufogóvégek teszik teljessé, melyekbe természetesen egy sport dobon keresztül jut el a gáz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Abt a kasznit mintegy 35-40 milliméterrel ültette lejjebb, a nagyobb stabilitás, sportosság és az örömtelibb vezetési élmény érdekében. A típushoz tartozó könnyűfém felnik 8.5 X 19 inch méretűek és az Abt logóját viselik. Ezeket 255/40 R19 Dunlop SP9000-es gumik veszik körbe. A Continental mellett a Dunlop az Abt legjelentősebb partnere - ez az együttműködés azonban nem csak a gumik szállítására vonatkozik, hanem a közös feljesztések, projektek is mindennaposak a két cég között.