Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A propelleres márka tuningjában világszerte az egyik legnagyobb névnek számító G-Power ezúttal az X6-ost vette kezelésbe – pontosabban ezt az alapot választotta a totális átalakítás alanyául. A német cég ugyanis nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a világ leggyorsabb SUV járművének elkészítését. Sikerült nekik.

A komolyabb koncepciókat hagyományszerűen szelek után elkeresztelve, az X6 a hangzatos Typhoon RS nevet kapta. Első lépésként, a gyári 4.4 literes V8-as, ikerturbós blokkot az M5-ből adoptált 5 literes V10-esre cserélték, majd – biztos ami biztos alapon –még ezt is 5.5 literre fúrták fel. Mindehhez jött még két ASA kompresszor, a MAHLE kovácsolt dugattyúi, az új főtengely, intercooler, valamint egy komplett sport kipufogórendszer. A módosításokhoz pedig természetesen a vezérlést is hozzáhangolták.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A kúra eredményeképpen a Typhoon RS nem kevesebb, mint 900 lóerőt teljesít, melyhez 6.8000-as fordulaton 870 Nm maximális nyomaték párosul. A bődületes erő a G-Power hatsebességes, automata váltóján keresztül jut a hátsó tengelyre, a megállásról pedig 410 mm-es karbon-kerámia féktárcsák gondoskodnak, hatdugattyús nyergekkel.

A menetteljesítmény adatai igencsak meggyőzőek: 0-100 km/h 4.2, 0-200 km/h 13 másodperc alatt, a végsebesség pedig 330 km/h, mellyel csaknem 8 km/órát vertek rá a kategória eddigi rekordtartójaként ismert Brabus GLK V12-re!

Hogy megjelenés terén se érje szó a ház elejét, a luxusterepjárót agresszív szélesítő szettel, valamint két hátsó szárnnyal is felszerelték. Felnik terén a háromrészes Silverstone RS garnitúrára esett a választás, 11x23 és 12x23 hüvelykes méretben, Michelin abroncsokkal csomagolva.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Odabent ultrakönnyű karbon ülések, egyedi bőrözés és betétek, valamint komoly multimédia és egy G-Power sportkormány összessége alkotja azt a bizonyos pluszt. Aki pedig pont egy ilyen SUV-re feni a fogát, jobb ha időben felveszi a kapcsolatot a G-Powerrel, ugyanis mindössze öt darabot gyártanak le a Typhoon RS-ből. Persze hozzá kell tenni, az ára sem mondható éppen barátinak: 675.000 Euró, ami jelenleg éppen 190.000.000 magyar királyi forintnak felel meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!