Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bizonyára kevesen akadnak, akik a Mitsubishi EVO X-es megjelenését nem találják elég sportosnak. Nos, ha így van, ha nem, egy fontos hiányossága azért mégis van a legendás EVO sorozatnak: egyszer sem készült belőlük kupé változat, pedig net-szerte számos virtuál tuning alkotás bizonyítja, hogy ennek bizony nem kevés létjogosultsága lenne.

Most azonban megtörni látszik a jég, méghozzá egy lelkes fanatikus által, aki a texasi Reed Speed segítségével vágott bele a lehetetlenbe. A 2008-as évjáratú EVO, komoly kasztnis munka, a B-oszlopok hátracsúsztatása, az első ajtók meghosszabbítása, valamint a hátsók lehegesztése eredményeként hozta létre a rendkívül agresszív, és optikailag a gyárinál jóval rövidebbnek tűnő formát. A még komolyabb összhatás kedvéért az autó szélesítő szettet is kapott, az állítható futómű pedig jókora peremmel ellátott felnikre ülteti a kasztnit.

Nem maradt változatlanul a motortér sem, a felhergelt gyári turbó, valamint injektorok mellett direktszűrő kit, és számos apróbb módosítás gondoskodik a plusz pacikról. A csomagtérben Focal install, elől pedig Kenwood navis fejegység gondoskodik az audiovizuális örömökről.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az autó láthatóan még egy cseppet félkész állapotban van, a lehetséges végeredményt ábrázoló képek azonban igencsak ígéretesek. Ezek megvalósítása azonban már akár bárki vállalkozhat, mivel az eredeti tulajdonos – nem tisztázott okokból – nem kívánja már saját magának befejezni a gépet. Aki érez elég affinitást magában, így az erősödő forint mellett, akár még most is licitálhat a vasra az ebayen, a hazaszállításra pedig természetesen ott van a G&G American Export ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!