Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Számtalan véleményt hallottam már az új ötös Golfról, de szerintem ez az autó egy igazán jó tuning alap és, mint megrögzött tuning „örült” alig vártam, hogy valamelyik vérbeli VW tuningcég kezelésbe vegye. A Caractere koncepciója után nemrégiben napvilágot látott a JE Design tuning csomag terve is a típusra. A cég hírnevéhez hűen igazán nagyot alkotott és sikerült egy valódi fenevadat varázsolniuk a legújabb VW-ből.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljes körű tuning programnak hála kívül belül „felturbózták” az ötös Golf-ot. Az egyetlen, ami talán egy kicsit meglepő, hogy a szettben csak a 2.0-es TDI motorral szerelt változathoz kínálnak teljesítménynövelést, viszont azt nem is akárhogy: ebből az alapban 103kw/140 lóerős mociból pontosan 130kw/177 lóerőt hoztak ki. A 177 lovas teljesítmény még nem is lenne olyan sok egy igazi tuning autó számára, azonban a hozzá párosuló 405nm-es nyomaték már tényleg tekintélyt parancsoló. Ezt a teljesítmény növekedést az elektronika átprogramozásával és 2 dupla végződéssel ellátott kipufogó rendszerrel érték el. Ezekkel a paraméterekkel a „kis” ötös Golf 215km/h-ás végsebességre és igen csak jó gyorsulásra képes.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A JE Design azonban elsősorban a kiváló optikára és aerodinamikára fekteti a hangsúlyt, ennek eleget téve pedig számtalan módosítást végzett a kasznin is. Ami legjobban átalakult az talán a kocsi eleje, hiszen az egyedi front spoiler mellett a gyári hűtőrács is kicserélődött egy VW jel nélküli darabra. Az agresszív összhatás fokozásaképpen pedig egy szemöldök garnitúra is felkerült a fényszórókra. A front spoiler folytatásaként az egyedi küszöbök és végül az ugyan csak ütősre sikerült hátsó lökhárító került fel az autóra. A megfelelő leszorító erőről a spoilerek mellett még egy állítható tetőszárny is gondoskodik.

Természetesen az az autó nem igazi tuning autó, aminek a futóművét nem alakítják át. A JE Design mérnökei a sportos vezetési feeling és a megfelelő úttartás kedvéért egy 6cm-es KW ültető szettet is beszabtak a kocsi alá. Az autóról nem hiányozhatnak a szép felnik sem, erről gondoskodnak a JE Design saját tervezésű 17 illetve 18 colos Visage felnijei, az igen csak brutális méretű 225/45 R17-es vagy 225/4 R-18-as abroncsokkal szerelve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A látvány pedig magáért, egy ötös Golf mellé már „csupán” 5-6000 euróra van szükségünk, hogy egy ilyen szépség a garázsunkba kerüljön. Na és persze egy kicsit még várnunk is kell, hiszen a JE Design valamikor március elejére ígérte eme a tuning programjának piacra dobását.