Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha a találkozókat nem vesszük figyelembe, Németország legnagyobb tuning kiállításai terén eddig a Tuning World Bodensee, valamint az Essen Motorshow volt, ami eszükbe juthatott. Idén azonban egy új kezdeményezés körvonalazódik a „Garage-season”, azaz építési időszak kezdete előtti utolsó nagy seregszemle képében: ez lesz a MY CAR, a nemzetközi tuning- és sportautó show.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A már most igencsak szép előzetes visszhangnak örvendő esemény Németország szívében, Dortmundban kerül megrendezésre, szervezői pedig nem ismeretlenek az európai szcéna terén. Egészen pontosan a Tuning World Bodensee gárdájáról van szó, akik ismét egy teljesen új szemléletű kiállítással várják a nagyérdeműt.

A koncepció dióhéjban: sallangmentesen, csak a legjobbak. A show felhozatalába Németország, és kontinens-szerte a legkomolyabban átalakított vasak kerültek beválogatásra, mellettük pedig a legnagyobb európai tuningcégek pakolnak ki, melyek legtöbbjét szintén jól ismerjük már a szezon-eleji rendezvényről.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A két rivális mellett nagynak éppen nem mondható, 30.000 m2-es kiállítás egyik legkomolyabb újítását az European Tuning Showdown jelenti majd, melyre Európa 100 legszebb autójának tulajdonosa nevezhet, és kapott meghívást az elmúlt hetekben. Ők azok, akik többek között a Tuning World Bodensee legnagyobb elismerését jelentő, Show and Shine első helyezett serlegek birtokosai, vagy pedig rendre a Premium Car Area csarnokában parkolnak a Tuning World Bodensee-n.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az autók egyesével, kieséses rendszerben fognak „megküzdeni” egymással a Showdown Arena területén, hogy végül kiderüljön, ki is rendelkezik Európa legszebb tuning autójával! Magáról a „küzdelem” menetéről egyelőre nincsenek pontos információk, az azonban már biztos, hogy az első 10 helyezett lesz díjazva, összesen több, mint 10.000 Euro értékben, a nyeremények között pedig egy karibi utazás is helyet kapott. A meghívott versenyzők között pedig hazánkból ott van Fetya, és az általa épített Leon is, akikért joggal izgulhatunk majd november 11. és 14. között!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A MY CAR számos más érdekességgel is kecsegtet: a rendezvény részeként, a közeli Papenburg tesztpályán kerül sor az idei 0-300-0 megmérettetésre. Összesen 16, együttesen 10.000 lóerőt teljesítő fenevaddal, álló helyzetből 300-ra gyorsulnak, majd ismét 0-ra lassulnak, a lehető legrövidebb idő alatt – a verseny során pedig olyan autókat láthatunk mozgás közben, mint a Bugatti Veyron 16.4, Porsche 911 GT2 RS, vagy a Corvette ZR1, és természetesen a legnevesebb teljesítmény tunerek autói sem maradnak ki a szórásból. A versenyt élőben, kivetítőn követhetik majd nyomon a látogatók, a kint szereplő autókat pedig testközelből is meg lehet majd tekinteni a kiállítás helyszínén.

Mindezek mellett az Eibach showja hozza el a kontinens legjobb Lowrider autóit Dortmundba, lesznek csajos programok, bemutatók,celebek, és minden, ami egy ilyen volumenű rendezvényhez elengedhetetlen.

A MY CAR egyetlen hátrányának eddig a rendkívüli távolsága látszik (cirka 1.200 km Budapesttől), de mindenesetre ez nem gátol meg minket abban, hogy elkísérjük, és szurkoljunk Fetyának a rendezvényen. Kíváncsian várjuk, mit nyújt majd a legújabb, és a jelek szerint az eddigi legexkluzívabb német tuning show, minderről pedig természetesen Ti is értesültök majd beszámolónkból!