Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Ford Mustang átalakításairól méltán híres Roush a legújabb kiadásához is elkészítette szeretetcsomagját. A 2011-re dátumozott 5XR, mindössze 150 példányban kerül átalakításra a michigani cég által, beleértve a kupé és a kabrió változatok tuningját is.

E téren a csomag számottevő különbséget nem tartalmaz, az optikai elemek ugyanis teljesen megegyeznek. A Mustang átszabott első lökhárítót, küszöböket, diffúzoros hátsót, valamint egy három részből álló szárnyat kapott. További stíluselemként egyedi matricázást, odabent pedig Roush logókkal tarkított elemeket, valamint átbőrözött sportüléseket találunk.

A kasztnit ezek után 20 hüvelykes króm garnitúrára ültették, Cooper RS3-as abroncsokba csomagolva, továbbá a fékeket is lecserélték, egy négydugattyús, hűtött tárcsás rendszerre. A futóművet új rugók és gátlók, valamint első és hátsó stabilizátorok teszik még sportosabbá.

A lényeg azonban természetesen a motorháztető alatt keresendő. A gyárilag 412 lovas, 5.0 literes, V8-as blokkot további 113 pacival húzták fel, a ROUSCHcharger rendszer segítségével, a hozzá tartozó maximális nyomaték pedig 690 Nm-ben állt meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!