Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A világ egyik legjelentősebb Mercedes tunereként ismert Brabus neve, szinte egyet jelent a brutális teljesítménnyel ellátott limuzinokkal és sportautókkal – legújabb projektjük pedig még tovább öregbíti a cég imidzsét. A Mercedes S600-ra épülő SV12 R Biturbo 800 több kategóriában is rekordot döntött.

Nem kevesebb, mint 800 lóerejével, és 1420 Nm-es nyomatékával az autó jelenleg a világ legerősebb luxusszedánja, 350 km/órában limitált végsebességével, valamint 3.9 másodperces állórajtos 100-as, és 10.3 másodperces 200-as sprintjével pedig a leggyorsabb luxus négyüléses címét is elnyerte.

A brutális teljesítményt az 5.5 literes, V12-es blokk 6.3 literesre növelésével érték el, mindehhez komolyabb csigákkal ellátott biturbó rendszert, speciális leömlőket, intercoolereket, valamint légbeömlő-, légszűrő- és kipufogórendszert is szolgálatba állítottak. Mindehhez természetesen az elektronikát is hozzáhangolták, a hajtásláncot pedig izmosabb ötsebességes automata váltóval, és egy nagyteljesítményű sperrdiffivel szerelték fel.

A száguldásnak a cég 12-dugattyús nyergekkel, valamint hűtött-bordázott tárcsákkal felszerelt fékrendszere szab határt, futómű terén pedig egy elektronikus ültetőmodul érhető el a kínálatban, mely 15 mm-el képes csökkenteni a menetmagasságot.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bár ez esetben inkább a technika és a motor a lényeg, a Brabus nem fukarkodott a külső kiegészítőkkel sem. Felnik terén 19-21 hüvelykes dimenziókban ajánlanak, elsősorban Monoblock garnitúrát az autóhoz, melyből a legnagyobb elérhető verzió elől 9x21”, hátul 10.5x21” méretű. A görgők összesen négyféle designban elérhetők, a hozzájuk tartozó gumiméretek pedig 265/30ZR21 elől, valamint 295/30ZR21 hátul.

Az aerodinamikai jellemzőket, valamint a hűtési paramétereket újragondolt, nagy beömlővel ellátott első lökhárító, valamint egy karbon légterelő toldat javítja. Egyedi, alumíniumból gyártott új sárvédő elemek, valamint egy hátsó légterelő teszi teljessé a képet, továbbá belefért még némi játék is a fényekkel: a küszöböket világító Brabus logók díszítik, a hátsó szoknya mögül pedig ledek pásztázzák a földet, a Brabus közleménye szerint a „kátyúkba, vagy pocsolyákba sötétben való véletlen belelépés elkerülésére”. Ezt persze itthon lehetne a rendőrnek is magyarázni ...

Az utasteret illetően is számos átalakítás áll rendelkezésre, melyet az utolsó részletig a tulajdonos ízlése szerint visznek véghez. A szivárvány bármely színében pompázó komplett bőrözéstől kezdve a faberakásig minden kérhető, a multimádiáról pedig a Brabus iBusiness névre keresztelt csomagja gondoskodik, mely a világon első ízben integrál Apple termékeket az S-osztályos elektronikájához.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!