Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Hennessey Performance három éve jelentette be először a Lotus Elise alapjaira épülő koncepcióját, a Venom GT-t. A hosszú fejlesztés pedig az idei SEMA Show-ra végre meghozta gyümölcsét: az 1.200 lóerős szuper sportautó első példánya már élőben lesz megtekinthető a jövő héten induló kiállításon!

A texasi cég egy ikerturbós, V8-as Corvette aggregátot épített a mindösszesen 1.220 kg-os, emberesen átalakított kasztniba, a megálláshoz pedig a Brembo 15 hüvelykes, karbon-kerámia tárcsákkal, valamint hatdugattyús nyergekkel ellátott fékrendszerét vetették be. Az 1 LE / Kg-os aránnyal pedig a brutális menetteljesítmény is borítékolható volt. A Venom GT mindössze 2.4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára, a 200 mérföld/órás (322 km/h) sebességet pedig mindössze 15.6 másodperc alatt abszolválja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Összehasonlításképpen, a Bugati Veyron ezt a sprintet 24.2 másodperc alatt tudja le, a Hennessey üdvöskéje pedig 429 km/órás végsebességben is ráver az ebben a kategóriában még mindig etalonnak számító versenytársra. Gyengébb vérmérsékletűek számára, a Venom egyébként két gyengébb változatban, 725 és 1.000 lóerővel is rendelhető lesz.

A sorozatgyártás persze még erősen jövő idő, annál is inkább, hogy a Hennessey mindössze 10 darabot tervez gyártani évente – mindenesetre a SEMA Show után bizonyára – sok egyéb technikai részlet mellett – erre is pontosan fény derül.