Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha a Lamborghini Murcielago, és a világrekord szó egy címben szerepel, első körben minden jóérzésű autófan irtózatos teljesítményre, vagy végsebesség rekordra gondol. Az Unicate csapata azonban kicsit más oldalról közelítette meg a témát.

A német tuning cég – mely egyébként vezetője révén a MEC Design csoporttal is szoros rokonságban áll – nem más, mint a típusra pakolt legnagyobb méretű abroncsok tekintetében állította fel saját rekordját. Nézzük a száraz tényeket: a szabvány Murcielago elől 8.5x20, hátul pedig 13x20 hüvelykes keréktárcsákkal büszkélkedik, mindehhez 235 és 335 széles gumik tartoznak, 5, illetve 15 cm-es oldalfallal. Az Unicate ezeket az adatokat fejelte meg 10.5x20 és 13.5x21 colos felnikkel, valamint a hozzájuk tartozó, elől 285/25ZR20, hátul pedig 375/25ZR21-es abroncsokkal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A hivatalos sajtóközlemény szerint hátra még szélesebb felnik is elfértek volna, ennek azonban csak az szabott gátat, hogy fizikálisan már nem létezik a fentinél nagyobb abroncs. Mindenesetre, a kasztnit még így is meg tudták ültetni egy sport futómű segítségével. További módosításként 20 extra lóerőt nyújtó kipufogórendszer, remekül eltalált matt fekete fényezés, valamint LED alapú nappali fény került az autóra, a küszöbök alá, valamint első rácsozás mögé.

Nem maradt változatlanul az utastér sem: szépen eltalált karbon borítások, valamint egy komoly hangrendszer dobják fel az egyébként sem gyenge vezetési élményanyagot. Minden bizonnyal nem a Yeniceri Edition lesz a legemlékezetesebb rekorder a Lamborghini márka történetében, mindent összevetve azonban nagyon kellemes, igényes munka.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!