Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Két jeles német tuning cég, a futóműben otthonosan mozgó H&R, valamint az elsősorban BMW átépítéseiről híres Hamann Motorsport egy kiemelkedő sportgépnek éppen nem nevezhető kisautóból, a Fiat 500 Abarth-ból készít vérengző fenevadat.

A motorikus átalakításokat a Hamann mérnökei végezték: a tuning lelkét kovácsolt dugattyúk, megerősített hajtókarok, új vezérműtengelyek, valamint egy nagyobb turbófeltöltő jelentik, mellyel a mindössze 1.4 literes benzines aggregát nem kevesebb, mint 275 lóerőt és 380 Nm nyomatékot teljesít. A közel 200 LE/literes kombó már így magáért beszél, mindehhez a kaszni 900 Kg körüli tömegét is hozzágondolva lehet némi elképzelésünk a gyorsulási feelingről is.

A megállásról 305 mm-es tárcsákkal, valamint négydugattyús nyergekkel szerelt sport fékrendszer gondoskodik, a jelentősen megnövelt erő pedig verseny kuplungon, valamint sperrdiffin keresztül jut az aszfaltra.

Optikailag, a Hamann agresszív, komplett légterelő szettje került felszerelésre, mely átalakított lökhárítókat, küszöböket, sárvédő-szélesítéseket, valamint küszöböket tartalmaz. Szintén a csomag része a diffúzor, valamint a sport kipufogó rendszer is, mely egyébként kettő, vagy négy végződéssel kérhető.

Felnik terén 18 hüvelykes garnitúra került az autó alá, 215/35 és 225/35-ös, nagyteljesítményű abroncsokkal szerelve. Mindezekre a H&R állítható futóműve ülteti a kasznit, a szélesítésekhez pedig pogácsákkal igazították kijjebb a kerekeket.

Az autó debütálását pedig stílszerűen a szombaton kezdődő Essen Motor Show-ra időzítették.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!