Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Napjaink egyik legkomolyabb BMW tunerjeként ismert G-Power ismét hallat magáról. Az utólag épített ikerkompresszoros rendszerek eddig sem jelentettek újdonságot a német cégnek, a fűszert most a vele kombinált LPG meghajtás adja, mellyel rögtön egy világrekordot is sikerült beállítani.

Az alapot egy korábbi építés, az M5-re épülő G-Power Hurricane szolgáltatta, melyet teljes egészében gázüzeművé alakítottak át. Ezáltal nem csak az üzemanyag kerül csaknem a felébe, de egyúttal a motor CO2 kibocsájtása is 15%-al csökkent.

Ugyanakkor, a teljesítményadatok igen meggyőzően alakultak: 660 lóerő és 650 Nm nyomaték hivatott a sofőrt az ülésbe préselni. Mindez elsősorban a cég SK II kompresszor-rendszerének köszönhető, mely 0.6 bar töltőnyomással dolgozik össze az 5.0 literes, V10-es blokkal.

A gázos rendszerrel szerelt M5 végsebessége 333 km/órában csúcsosodott, ami gázüzemű autók körében abszolút világrekordnak számít. Az állórajtos 100 km/órás sprintet 4.6, a 200 km/órást pedig 11.4 másodperc alatt tudja le a GS.

A nem gyenge erőhatás 9.0x20 és 10.5x20 hüvelykes, Silverstone Clubsport felniken keresztül jut az aszfaltra, melyek elől 255/35ZR20, hátul 285/30ZR20-as Michelin abroncsokba csomagoltak. A lovak kordában tartásáért a G-Power saját fejlesztésű fékrendszere felel, a stabilitást pedig a kilencféleképpen állítható sport futómű garantálja.

A komplett rendszer egyébként az M5 mellett az M6-oshoz is elérhető, hogy menniyért, arról egyelőre nem szól a fáma.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!